Elevi brașoveni, locul 3 la Olimpiada Internaţională de Lingvistică

Elevi brașoveni, locul 3 la Olimpiada Internaţională de Lingvistică

olimpici lingvisticaElevii români au câştigat locul al III-lea şi două menţiuni individuale la Olimpiada Internaţională de Lingvistică, desfăşurată la Manchester, competiţie la care România a participat oficial pentru prima dată, anunţă Ministerul Educaţiei Naţionale.

Lotul olimpic al României a câştigat, la prima sa participare oficială la Olimpiada Internaţională de Lingvistică, locul al III-lea şi medalie de bronz, la proba pe echipe, şi două menţiuni la cea individuală.

Echipa olimpică a fost compusă din: Maria-Cristina Ionescu (Galaţi), Cătălina Stelea, Remus Iosifescu  (ambii din Braşov) şi Marius Todea (Bucureşti).

Maria-Cristina Ionescu şi Marius Todea au obţinut menţiuni în concursul individual. Lotul olimpic a fost pregătit de Roxana Dincă şi Adina Dragomirescu, profesori la Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti.

Olimpiada Internaţională de Lingvistică este un concurs organizat pe două niveluri: o probă individuală şi o probă pe echipe. Subiectele solicită operarea cu analogii, prin aplicarea elementelor de logică gramaticală şi logică matematică în procesul de înţelegere a unor texte în limbi necunoscute, pornind de la premisa că lingvistica ordonează gândirea şi reglează procesul de comunicare prin construcţia de structuri care favorizează învăţarea cu uşurinţă a oricărei limbi.

Ediţia a XI-a a Olimpiadei Internaţionale de Lingvistică, una dintre cele douăsprezece competiţii internaţionale de ştiinţe, s-a desfăşurat la Manchester, în perioada 22 – 27 iulie. În acest an, au participat 138 de concurenţi din 26 de ţări, ca Australia, Brazilia, Bulgaria, China, Cehia, Estonia, Israel, Japonia, Singapore, SUA, Emiratele Arabe Unite, Vietnam etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.