Care sunt şcolile de top din Braşov, după rezultatele obţinute la Evaluarea Naţională

Care sunt şcolile de top din Braşov, după rezultatele obţinute la Evaluarea Naţională

elevi-concursDupă finalizarea examenului de Evaluare Naţională, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Braşov au putut întocmit un top al celor mai bune unităţi şcolare, în funcţie de aceste rezultate. La examenul derulat în acest an, promovabilitate a fost la nivel de judeţ de 80,26%, 2.889 din cei 3.599 de elevi prezenţi obţinând note peste 5, un rezultat mulţumitor şi mai bun decât cel de anul trecut sau cel de la simularea din această primăvară, după cum a precizat inspectorul şcolar general Ariana Bucur.

15 şcoli cu rezultate foarte bune la Evaluarea Naţională

Astfel, pe primele trei poziţii, la nivel de judeţ, sunt Colegiul Naţional Andrei Şaguna, care are clase de gimnaziu de mai mulţi ani, Liceul Johannes Honterus şi Şcoala Generală nr. 6 „Iacob Mureşianu”. Pe locul IV, în funcţie de rezultatele obţinute de elevi la Evaluarea Naţională, se clasează Şcoala 1 din Făgăraş, urmată de Colegiul Naţional Áprily Lajos, Colegiul Naţional Unirea, Şcoala generală nr. 4, Şcoala general nr. 5, Colegiul Naţional Dr. Ioan Meşotă, Şcolile 8, 2, 25 şi 19, dar şi Colegiul Grigore Antipa.

Totodată, după repartizarea în licee, la mare căutare a rămas Colegiul Andrei Şaguna, unde la profilul de Ştiinţele Naturii s-a intrat cu ultima medie de admitere 9,80, urmat de Colegiile Dr. Ioan Meşotă şi Grigore Moisil. La polul opus, unde mediile de intrare au fost sub nota 5, sunt Colegiul Tehnic Victor Jinga din Săcele, Colegiul Transilvania din Braşov, Colegiul Aurel Vijoli din Făgăraş, liceul Sextil Puşcariu din Braşov, dar şi Colegiul Tehnic Remus Răduleţ din Braşov.

  1. Rectificare: Colegiul "Gr. Moisil" este pe locul al II-lea, nu al III-lea!

    Reply
  2. Ar trebui sa le trimitem corectia la redacție. Din pacate, niciodata nu dau dezmintiri.

    Reply
  3. Manu Corina Serban Corecțiile trebuie trimise la Inspectoratul Școlar. Acestea sunt datele prezentate la nivelul Prefecturii, la Colegiul Prefectural

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.