Super-proiect al Federației Române de Scrimă la Braşov

Super-proiect al Federației Române de Scrimă la Braşov

mihai covaliuFederaţia Română de Scrimă organizează, în perioada 21-31 iulie 2013, la Braşov. primul stagiu de pregătire din cadrul proiectului „D’Artagnan – Noua Generaţie”, proiect finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului prin programul  Pierre De Coubertin.

Implementarea şi derularea Proiectului „D’Artagnan – Noua Generaţie” de la Braşov vizează pentru început un număr de zece sportive, cu vârste cuprinse între 9 şi 15 ani, din întreaga ţară.

De ce a fost ales oraşul Braşov pentru acest proiect? Sub Tâmpa există unul dintre cele mai puternice centre de scrimă din ţară, care de-a lungul existenţei sale, prin reprezentanţii săi, a îmbogăţit patrimoniul de medalii al scrimei româneşti. De la Braşov au pornit spre marea performanţă nume precum Reka Szabo (floretă), Vilmos Szabo, Dan Gaureanu, Mihai Covaliu, Rares Dumitrescu (toţi la sabie).

Cei care se vor ocupa de pregătirea sportivelor în cele zece zile de pregătire vor fi antrenorii Edi Iliesc şi Marius Gălăţanu. Primul a revenit recent din Italia, unde a lucrat foarte bine la nivel de cadeţi şi juniori reuşind să scoată câteva nume precum Ricardo Nuccio – vicecampion mondial de cadeti în 2007, si Darniento Francesco -campion european şi mediteranean şi medaliat cu bronz la Campionatul Mondial de Juniori – Porec 2013. Totodată, Marius a muncit din greu la Centrul Olimpic pentru Pregătirea Juniorilor de la Iaşi.

Proiectul „D’Artagnan – Noua Generaţie” este doar primul dintr-un lung şir prin care Federaţia Română de Scrimă îşi propune să lărgească baza de selecţie pentru loturile naţionale de juniori şi seniori. Şi de aici, evident, se tinde spre cucerirea a cât mai multe medalii la competiţiile internaţionale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.