Un bucătar tânăr din Brașov, în finala Metro Chef

Un bucătar tânăr din Brașov, în finala Metro Chef

alexandru vremeCel mai tanar bucatar din Brasov a intrat primul in finala uneia dintre cele mai importante competitii profesionale culinare din Romania.

Este vorba despre Alexandru Vreme, care la numai 24 de ani a impresionat juriul cu preparatele lui speciale, muşchi de vită în mantie de praz cu mille-feuille din cartofi, brie şi ciuperci sau piure de morcovi infuzat cu ghimbir pe crumble de fistic.

Concursul a avut loc la Bucureşti în 10 iulie şi au participat echipe din toată ţara. La competitie a participat impreuna cu mentorul sau, Arnold Romanescu. Acesta a fost bucatar sef in Anglia timp de sase ani.

Alexandru Vreme are numai 24 de ani şi a intrat primul în finala uneia dintre cele mai importante competiţii de bucătari care are loc în România, Metro Chef. Concursul a avut loc la Bucureşti în 10 iulie şi au participat echipe din toată ţara.

 

„Vreau să fiu primul bucătar român care ajunge să deţină o stea Michelin” – este ţelul lui Alexandru Vreme. Finala Metro Chef va avea loc în octombrie, tot la Bucureşti. „Anul trecut Metro chef a fost câştigat de Ioan Florescu de la Belvedere Braşov, dar anul asta noi i-am învins în semifinală”, mai spune bucuros Alexandru Vreme.

Anul trecut, Alexandru a fost ales să facă parte din echipa Naţională a României care a obtinut 2 medalii de bronz la Olimpiada Culinară din Erfurt Germania. Acesta este cel mai important concurs în domeniu din Europa şi unul dintre cele mai mari din lume si are loc o dată la patru ani.

Alexandru Vreme si-a început activitatea în domeniu la numai 19 ani, ca ajutor de bucătar. În numai doi ani a ajuns să conducă bucătăria unuia dintre cele mai rafinate restaurante din Braşov- Restaurant Gourmet.

Anul trecut, Alexandru Vreme a fost ales să facă parte din echipa Naţională a României care a urcat pe podium  la Olimpiada Culinară din Erfurt Germania, cel mai important concurs în domeniu din Europa şi unul dintre cele mai mari din lume, care are loc o dată la patru ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published.