Centrul Vechi intră în şantier, iar Primăria scoate de la „naftalină” proiectul ocolitoarei subterane, pe După Ziduri

Centrul Vechi intră în şantier, iar Primăria scoate de la „naftalină” proiectul ocolitoarei subterane, pe După Ziduri

dupa ziduriDupă ce va finaliza lucrările la piaţeta din faţa fostului cinematograf Patria, constructorul îşi va muta şantierul în zona Pieţei Enescu şi a străzii Michael Weiss. Conform proiectului iniţiat de edili pentru reabilitarea zonei centrului vechi şi acestea urmează să devină pietonale, staţionarea autovehiculelor în întreaga zonă urmând să fie strict interzisă, ţinând cont că, până acum, în Piaţa Enescu erau prevăzute câteva locuri de parcare pentru riverani. Locatarii vor mai putea intra cu maşina în zonă doar temporar, în cazul în care nu au garaj, pentru a se aproviziona.

Se înlocuieşte tot pavajul

În Piaţa Enescu se va scoate piatra cubică şi se va monta pavaj ca pe Republicii, iar pe Michael Weiss, trotuarele vor fi demolate, asfaltul va fi scos, iar pe întreg carosabilul va fi montat pavaj. Pe Weiss ar urma însă, să fie în continuare şi terase după ce şantierul se va închide. Accesul cu maşina pe Republicii pentru aprovizionare ar urma să se facă tot pe Michael Weiss, respectiv pe la intrarea dinspre Mureşenilor.

Primarul George Scripcaru a precizat că lucrările se vor finaliza în cel mai scurt timp posibil şi se vor face etapizat, pentru a nu se crea un disconfort prea mare pentru cei care tranzitează zona. Acesta a mai spus că şantierul se va deschide în maximum zece zile, când muncitorii vor termina treaba la Patria

Ocolitoare prin tuneluri

Nu în ultimul rând, un alt proiect de amploare al Primăriei Braşov, propune o variantă de ocolire a zonei, pe la marginea pădurii de După Ziduri şi peste pârâul „Spurcata“. George Scripcaru a anunţat că şi acesta începe să intre în linie dreaptă.

„Am primit avizul de la Ministerul Culturii pentru parcarea supraetajată pe care vrem să o amenajăm în spatele Bibliotecii Judeţene şi care se va încadra în peisaj, fiind practic integrată în Dealul Warthe, şi lucrăm la documentaţie şi pentru străpungerea pe care vrem să o facem pe După Ziduri”, a explicat primarul. Tunelurile ar urma să fie în zona Bastionului Graft şi a Turnului Negru, tocmai pentru a proteja cele două monumente istorice. Şoseaua ar urma să pornească din Livada Poştei şi să ocolească actualele străzi Mureşenilor şi George Bariţiu, pe lângă pădure, prin zona După Ziduri, şi să iasă pe la Maternitate peste pârâul Graft, unde ar urma să fie şi cel de-al doilea tunel. Pe Mureşenilor ar urma să rămână o singură bandă de circulaţie destinată transportului în comun, iar trotuarele să fie extinse.

Conform proiectului propus, actuala alee pietonală de După Ziduri nu ar fi desfiinţată, însă, garajele de lângă Arhivele Naţionale ar urma să fie demolate, pentru a se putea face accesul rutier pe După Ziduri. „Această lucrare reprezintă ultima etapă din programul pe care l-am început în anul 2004, acela de a reda vechii cetăţi a Braşovului farmecul de altădată. Am început cu transformarea străzilor din centrul istoric în zone pietonale, înlocuirea asfaltului cu piatră naturală, iluminatul public se face acum cu lampadare, care se încadrează în arhitectura zonei, mobilierul urban este adaptat la această zonă istorică”, a punctat George Scripcaru.

Loading...
 1. Trebuie să facem tot posibilul pentru a stopa acel proiect odios. Aceste gunoaie vor să distrugă tot.

  Reply
 2. Da, păi, ce alt mod mai bun de a ”reda vechii cetăţi a Braşovului farmecul de altădată” decât prin a construi o autostradă prin pădure?

  Reply
 3. Crisan Horatiu 17 iulie 2013, 7:39 PM

  Sunt bani la bugetul local si trebuie tocati see you indiferenta fata de buzunarul brasoveanului de rand.

  Reply
 4. Sa puna piatra cubica peste tot, cum au facut in Schei/Piata Unirii…unde deja sunt cratare, iti rupi masina cand cobori de pe tocile, bine ca au pus cubica peste tot, copiii mei nici nu mai au pe unde sa se dea pe patinele cu rotile, mai ales ca au si parcul Titulescu in vizor. Sa nu mai spunem ca si-au batut joc de piata unirii, nici n-ai unde sa opresti cu masina sa iti cumperi o paine, au vandut si ultima parcare hotelului sa puna bariera. Sunt pusi numai pe distrus, multe proiecte, dar nimic nu iese bine nici ca si calitate, dar nici pentru „uzul” de zi cu zi. Daca isi bat joc si de partea de dupa ziduri, s-a dus tot ce a fost.

  Reply
 5. Kovacs Alexandru 6 decembrie 2018, 1:59 AM

  Farmecul din zona ,,dupa ziduri” ar trebui pastrata ! s-ar putea interveni doar pt a reabilita toate zidurile existente, creearea acelei piatete, trotuarul refacut, malul paraului refacut si consolidat, trasee prin padure catre turnuri / bastioane si catre grota (curatat si amenajat in scop turistic !) cu iesiri spre drumul poienii, iar toata zona ar trebui sa fie iluminata cu sisteme de tip ”felinare” care sa redea farmecul caracteristic zonei si sa se integreze cu peisajul natural, frumos si istoric existent deja…NU ,,sosea de centura” !

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

Share via