Ce firme s-au înscris pentru construcţia parcării de 5,3 milioane de euro de la Militar

Ce firme s-au înscris pentru construcţia parcării de 5,3 milioane de euro de la Militar

parcare supraetajataReprezentanţii Primăriei au deschis ieri ofertele depuse de constructori pentru amenajarea parcării cu şase etaje din zona Spitalului Militar. Printre cei şase ofertanţi se numără firme din Bucureşti, Piteşti, Sibiu, dar şi din Braşov. Edilii urmează acum să analizeze ofertele depuse atât din punct de vedere tehnic, cât şi din punct de vedere economic, urmând să fie aleasă varianta cu preţul cel mai mic. Valoarea estimată de edili pentru lucrări, fără TVA, este de aproximativ 19 milioane de lei, din care valoarea lucrărilor diverse şi neprevăzute este de 1,68 milioane de lei.

Finanţarea pentru acest proiect este asigurată prin Programul Operaţional Regional, Polul de Creştere Braşov, şi este de aproximativ 5,3 milioane de euro, iar cel târziu în aprilie 2015 investiţia va trebui predată la cheie. Edilii speră ca analiza ofertelor să se facă cât mai repede şi să nu întâmpine greutăţi prin depunerea unor eventuale contestaţii, care ar decala termenul de începere a lucrărilor.

Parcarea va avea în total 306 locuri, dintre care şapte locuri pentru limuzine, cu dimensiuni de 3,5 x 3,5 metri, dar şi 10 pentru persoanele cu dizabilităţi şi alte 8 locuri speciale pentru autoturismele electrice. Parcarea va fi dotată şi cu punct de încărcare a bateriilor autoturismelor electrice, însă, va fi interzis accesul maşinilor pe GPL.

Analiza ofertelor

Pentru a participa la această licitaţie, firmele trebuie să depună o garanţie de 347.700 de lei, (173.850 de lei pentru IMM-uri). Totodată, reprezentanţii municipalităţii vor verifica dacă participanţii au prezentat o listă a principalelor lucrări executate în ultimii 5 ani, dar şi dacă au demonstrat o experienţă similară în domeniul obiectului contractului prin prezentarea a cel puţin unui contract, care să confirme executarea unor proiecte similare a căror valoare, cumulată, să fie de cel puţin de 17.000.000 lei fără TVA. Cei care nu vor întruni aceste cerinţe vor fi din start descalificaţi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.