Brașovul, în topul ieftinirilor imobililare

Brașovul, în topul ieftinirilor imobililare

imobiliare brasovDupă anul 2012, când preţurile la apartamente s-au stabilizat, în 2013 se înregistrează scăderi mai abrupte la preţurile caselor, potrivit portalului imobiliare.ro.

„Indicele imobiliare.ro calculat la nivel naţional (pentru apartamentele noi şi vechi disponibile spre vânzare) indică o scădere de aproape 4,5% în primele şase luni ale anului, de la o valoare de 978 de euro pe metru pătrat, valabilă la începutul lui ianuarie, până la nivelul de 934 de euro pe metru pătrat, consemnat la sfârşitul lunii iunie”, scrie în comunicatul imobiliare.ro.

Spre comparaţie, în intervalul similar din 2012, preţurile s-au diminuat cu doar 0,4%, în timp ce scăderea anuală a fost de 0,3%. Faţă de iunie 2012, preţurile actuale sunt cu 5,4% mai mici.

În Braşov, preţul pe metrul pătrat a ajuns la 835 de euro, în scădere cu 2,6% faţă de nivelul de 857 de euro pe metru pătrat valabil la începutul acestui an. Faţă de acum 12 luni, preţul mediu cerut în prezent pentru o unitate locativă în Braşov este cu 2,1% mai mic.
Cea mai mare scădere s-a înregistrat în Braşov pe segmentul apartamentelor noi – acestea s-au ieftinit cu 3,2%, de la 923 la 893 de euro pe metru pătrat. Pe de altă parte, apartamentele din blocurile vechi au consemnat o corecţie de 2%, de la 844 la 827 de euro pe metru pătrat.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.