Diseară, defilare cu torțe a vânătorilor de munte!

Diseară, defilare cu torțe a vânătorilor de munte!

defilare torteÎmplinirea a 90 de ani de la înfiinţarea Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa“ a fost marcată luni, în Piaţa Sfatului, printr-un ceremonial militar şi religios la care au participat vânătorii de munte, reprezentanţii Comandamentului Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa“, oficialităţi locale, locuitori ai Braşovului şi turişti aflaţi în zonă.
După intonarea Imnului de stat a urmat o slujbă religioasă urmată de decorarea drapelului de luptă al unităţii cu Emblema de Onoare a Forţelor Terestre.
Locţiitorul şefului Statului Major al Forţelor terestre, general locotenent Ioan Ungureanu, i-a felicitat pe militarii vânători de munte pentru tot ce au făcut de-a lungul timpului şi ceea ce fac în misiunile pe care le execută în plan naţional, dar şi în afara graniţelor.
„Sărbătoarea de astăzi, aniversarea a 90 de ani de la înfiinţarea Marii unităţi, reprezintă un moment în care actuala generaţie de vânători de munte preţuieşte pe cei care au ştiut şi au acceptat să se dăruiască fără rezerve, onoarei de a cinsti prin glorioase fapte de arme, raţiunea de a exista a vânătorilor de munte. Trebuie să ne aducem mereu aminte de sacrificiul miilor de eroi vânători de munte căzuţi la datorie în timpul celui de Al Doilea Război Mondial şi, mai recent, în teatrul de operaţii din Afganistan. Sângele militarilor ramurei de brad, a Diviziei 2 Vânători de munte, a udat pământul din România până în Munţii Caucaz, Peninsula Crimeea şi ulterior până în Cehoslovacia. Îi cinstim cu toţii aşa cum se cuvine, iar dumneavoastră vă dorim mulţi ani şi multe misiuni îndeplinite cu cinste şi onoare acolo unde veţi fi solicitaţi“, a spus locţiitorul şefului Statului Major al Forţelor Terestre.
General locotenent Valeriu Nicuţ, locţiitorul şefului Statului Major General pentru Operaţii şi Instrucţii, le-a adresat militarilor salutul său camaraderesc şi aprecierea deosebită faţă de dăruirea cu care militarii de toate gradele din Brigada 2 Vânători de Munte ‘Sarmizegetusa’, bărbaţi şi femei deopotrivă, aflaţi în slujba ţării sub drapelul tricolor sau în teatrele de operaţii, îşi îndeplinesc cu onoare sarcinile ce le revin.

„Paginile de glorie şi actele de eroism ale militarilor Brigăzii 2 Vânători de Munte s-au manifestat de-a lungul timpului de la cele două conflagraţii mondiale până în zilele noastre, atât pe teritoriul nostru, cât şi în afara acestuia, în teatrele de operaţii unde vânătorii de munte au servit până la sacrificiu suprem interesele României. Unitatea dumneavoastră a dovedit că este o şcoală de pregătire militară şi de formare fizică şi psihică pentru vânătorii de munte, astfel încât militarii care se instruiesc aici pot face faţă oricărei solicitări şi pot îndeplini misiuni dintre cele mai complexe. Continuaţi să vă manifestaţi interesul pentru a pune în valoare spiritul de iniţiativă şi creativitate pentru creşterea gradului de profesionalizare şi îmbunătăţirea performanţelor în toate misiunile încredinţate“, a precizat locţiitorul şefului Statului Major General pentru Operaţii şi Instrucţii.
Cu această ocazie, cinci militari au fost avansaţi de la gradul de locotenent colonel la cel de colonel. Ceremonialul militar şi religios s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare formată din şase batalioane ale vânătorilor de munte, trei de manevră şi trei de sprijin.
Ziua se va încheia cu retragerea cu torţe, care va avea loc începând cu ora 21,30, pe traseul Casa Armatei-Bulevardul 15 Noiembrie-sediul Comandamentului Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.