Elevii informaticieni din Brașov au dat iar lecții în SUA!

Elevii informaticieni din Brașov au dat iar lecții în SUA!

echipa de la Saguna

Echipele de informaticieni liceeni de la colegiile „Andrei Şaguna“ şi „Grigore Moisil“ s-au întors din nou victorioși de la concursul internaţional de informatică pentru liceeni ACSL (American Computer Science League, desfasurat in America, la Raleigh, în Carolina de Nord). La concurs au participat echipe din 60 de țări.

Echipa de la Colegiul Naţional „Andrei Şaguna” a obţinut locul I la faza finală a concursului, la categoria Intermediate – 3. Colegii lor de la Colegiul Naţional de Informatică „Grigore Moisil”, care s-au prezentat în trei echipe, au obținut două locuri I la categoriile Intermediate-5 şi Senior-3 şi un loc 3 la categoria Junior-5.
Deplasarea liceeenilor în SUA a fost susținută financiar de  Consiliul Judeţean, Consiliul Local Braşov, precum și de  mai multe companii private din Brașov. La etapele preliminare desfasurate pe internet, de-a lungul a cinci luni, elevii au obtinut in acest an punctaje apropiate de maxim. Costul participarii pentru fiecare elev este de circa 8.500 lei.

  1. Bravo lor, felicitari celor ce i-au sustinut financiar.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.