El este groparul spitalelor publice din Brașov. Cât a fost șpaga?

El este groparul spitalelor publice din Brașov. Cât a fost șpaga?
foto: mytex.ro

foto: mytex.ro

Caz fără precedent în județul Brașov. Reprezentanții Consiliului Județean Brașov fac front comun pentru salvarea spitalelor publice, „înmormântate“ de un individ numit pe criterii politice în fruntea Casei Județene a Asigurărilor de Sănătate!

S-a ajuns în situații incredibile! Spitalele private din Brașov, unde oamenii de rând nu au acces,  primesc banii integral pentru serviciile prestate, în timp ce spitalelor de stat nu li se asigură nici măcar banii de salari pentru personalul medical!

Șeful CAS Brașov, Ion Călin Răuţia, a devenit „cel mai urât“ dintre brașovenii care trebuie să aibă de a face cu sisitemul public de sănătate. Acest personaj, plătit gras din bani publici, nu ține cont de niciun fel de normative sau ordine ale Ministerului Sănătății, având ca singură preocupare doar să umple conturile unor unități medicale private.

Mihai Pascu: „Vorbim despre o catastrofă!“

Vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Brașov, Mihai Pascu, a făcu delcarații care i-a consternat pe toți cei prezenți la ședința de astăzi a CJ. „Vorbim despre o catastrofă, fără a folosi vorbe mari! Este vorba despre ceea ce se întâmplă în spitalele publice din județul Brașov. I-am prezentat această situație și ministrului Sănătății, vinerea trecută. Cea mai mare parte a blocajului financiar din spitalele publice este provocat de cauzat de modul cum se face decontarea serviciilor de către Casa Județeană a Asigurărilor de Sănătate“, a precizat Pascu.

Răuția pune lacăt pe Maternitate!

Chiar dacă este incredibil ce se întâmplă, chiar dacă s-a mai scris despre această situție, autoritățile de control nu mișcă niciun deget pentru a obliga individul din frunte CAS Brașov să respecte legea. Chiar nu vede nimeni faptul că acest personaj decontează după bunul plac banii din sănătate, în detrimentul omului de rând, care nu-și permite luxul de a se interna în clinicile private??? Securiștii comuniști îl luau de mult la rost pe acest domn, SRI-iștii de azi nu înțeleg că este vorba de un pericol pentru sănătate comunității??

La această oră, Maternitatea funcționează cu un deficit de personal de 220 de persoane. „Evident, nu se mai pune problema de vreo restructurare sau vreo deficiență de management. Pentru personalul existent este necesar un fond de salarii de 1,25 milioane de lei lunar. În ultimele nouă luni, CJAS Brașov a decontat, în total, 1,2 milioane de lei. Păi nu sunt nici măcar bani de salarii, ce să mai vorbim de plata furnizorilor de utilități, medicamente etc.? Există la această oră un deficit de 200.000 de lei lunar la Maternitate. Nu vreu să dau sumele primite, în schimb, de celelalte trei unități private. Nu pot să cred că la spitlalel private  ajung cazurile grave de cezariană etc, care se decontează dublu sau triplu…“, a răbufnit Mihai Pascu, care a precizat că în asemenea condiții se va ajunge la închiderea Maternității!

Bolnavii de cancer primesc medicamente dacă merg la privat!

La Spitalul Județean Brașov lucrurile ating cote greu de crezut într-o societate pretins normală. Potrivit lui Pascu, doar la programul de cardiologie, un spital privat din Brașov (ICCO – n.r.) a primit de trei ori mai mulți bani decât Spitalul Județean, în contextul în care numărul de cazuri rezolvate la privat este mai mic de jumătate decât la cel public!

„Mai mult, pacienților de la spitalul public li se refuză medicamentele în favoarea celor de la privat. Am cerut de nenumărate ori să ni se dea situația cu decontările făcute de CJAS, dar nu primi aceste informații care sunt publice! Avem o problemă foarte mare, care dacă nu este rezolvată rapid, vom ajunge să avem pe conștiință pacienți care nu vor avea parte de servicii medicale pot să își piardă viața!“, a declarat Pascu.

 

Loading...
 1. Si , ma intreb eu, oare ce partide / aliante l-au numit pe criterii politice?

  Reply
 2. mai Sebastian Dan, am si eu o intrebare : ce treaba au securistii/sereistii see you treaba asta? cred ca nu sti ce scri. audienta ziarului nu are de a face see you numirile mai mult sau mai putin politice.

  Reply
 3. Alexandru Petrescu nu au nici o treaba, el e un mic latrau platit de vopsitul in cap, care the si el din penitza, cum ii zice ala.

  Reply
 4. pt ciprian bangalau : partidele/aliantele PDL-UDMR-UNPR

  Reply
 5. mai Sebastiane daca esti un comunist notoriu nu ar trebui sa vii sa indrugi aici prostii si minciuni neacoperite!! acest guvern este in functie de un an si numai acum descopera ca maternitatea nu are banii si conditii de lucru!! stii ceva: te ai intrebat cine mai are INCREDERE SA NASCA in maternitatea Brasov?? apoi discuta si de ce s-a ajuns aici?? fa o analiza profunda (dar trebuie sa ai „bibilica” pt. asta!!)a fenomenului si apoi vino aici cu concluzii , nu vezii ca batii campii POLITIC fara argumente??

  Reply
  • prietene anonim, daca a fi comunist este sa tii partea unor mii de femei care nu-si permit s nasca la privat, atunci ma declar comunist. vino matale cu o analiza profunda, care sa explice de ce cretinul de la CAS da bani doar la privat, iar la stat „uita“ sa deconteze. e cumva ca de aici nu iese spaga???

   Reply
 6. […] Sistemul public de sănătate e pe butuci. Poate nu întîmplător clinicile private s-au înmulţit ca ciupercile în ultimii ani. Altfel vindem clădirile spitalelor pe mărunţiş şi ne plîngem că un nene rău de la CJAS nu ne răspunde la telefon. […]

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.