VIDEO Cum a fost la parada Daciilor din Piața Sfatului

VIDEO Cum a fost la parada Daciilor din Piața Sfatului
foto: kronstadt-classic.ro

foto: kronstadt-classic.ro

48 de autoturisme marca Dacia din toată ţara au fost expuse, sâmbătă, în Piaţa Sfatului din Braşov timp de patru ore, în cadrul unui eveniment care celebrează împlinirea a 45 de ani de la „naşterea“ mărcii Dacia şi a modelului 1100.

„Este o întâlnire naţională DACIA Clasic la care participă autoturisme marca Dacia din toată ţara începând cu anul de fabricaţie 1968 Dacia 1100, fiind prezente două autoturisme de acest fel, o Dacie 1300 fabricată în anul 1969 restul fiind fabricate după anul 1970, până după anul 1990. Toate aceste maşini expuse sunt în circulaţie şi aproape toate sunt afiliate Retromobil Club România. Sunt maşini foarte simple şi fiabile comparativ cu ce se fabrică în prezent, calitatea fiind net superioară. Eu personal sunt foarte mulţumit de autoturismul meu Dacia 1300 produs în 1971 cu care circul şi în prezent, pe lângă autoturismul marca Renault 12, an de fabricaţie 1970 pe care am achiziţionat-o în urmă cu câţiva ani“, a declarat Horaţiu Popa vicepreşedintele Retromobil Club România Dacia Clasic .

Evenimentul este la a-IV-a ediţie şi se organizează în fiecare an în diverse oraşe din ţară de către Retromobil Club România, a mai spus Popa. După ora 14.00, cele 48 de autoturisme vor pleca într-o paradă până la Campingul Dârste unde s-a organizat o petrecere în aer liber.

Loading...
  1. De ce ne dorim Capitala Culturala a Europei? N-avem nevoie. Nu avem noi nici o treaba cu cultura de orice fel ar fi ea. Sa fim seriosi. Uite-te la inceputul filmuletului, cum moldoveanu' ala dezbracat trece prin fata masinilor, zici ca era Piata Masii. Nu mai spun ca in tot timpul filmuletului, daca am vazut 10 oameni interesati e mult. Cultura? La Brasov? Cu juma' din 80% din noi fiind "moldoveni"? (ghilimelele de rigoare, ca sa nu se simta"prutistii" jigniti) Niciodata. La Sibiu? Da. Absolut, au meritat. Inainte sa defecham pe noi si sa ridicam nasul la purtare, ar fi frumos un pic de auto-educatie. Sa vedem cine suntem, unde suntem si ce vrem cu adevarat.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate