Primăria bagă 4,7 milioane de lei în întreţinerea pârtiilor din Poiană, pentru sezonul 2013-2014

Primăria bagă 4,7 milioane de lei în întreţinerea pârtiilor din Poiană, pentru sezonul 2013-2014

partii brasovPrimăria Braşov a scos la licitaţie serviciul de administrare a domeniului schiabil din Poiana Braşov. Costul estimat al contractului este de 4,77 de milioane de lei, iar firmele interesate îşi pot depune ofertele până în data de 28 iunie.
Întretinerea pârtiilor de schi din Poiana Braşov se va face atât extrasezon (primăvara, vara şi toamna), cât şi în sezonul de iarnă 2013-2014, astfel încât sa se asigure exploatarea în condiţii corespunzătoare de siguranţă. Printre altele, firma care va administra domeniul schiabil va trebui să însămânţeze şi să fertilizeze solul, să cosească iarba, dar şi să întreţină instalaţiile de producerea zăpezii artificiale.

Valoarea garanţiei de participare la licitaţie este de 95.550 lei, respectiv 47.775 lei pentru IMM-uri, iar câştigătorul licitaţiei va fi cel care oferă preţul cel mai mic. În schimb, ofertantul trebuie sa facă dovada că poate dispune de cel 2 snow-mobile, 1 autovehicul 4×4, utilaj terasier, dar şi de rezervoare /staţie de pompă pentru depozitarea combustibilului.

În urma lucrărilor majore de infrastructură efectuate în cursul lui 2011, suprafaţa schiabilă a staţiunii Poiana Braşov a crescut cu aproximativ 35 de hectare faţă de 2010, ajungând la 85 de hectare,fiind cel mai mare domeniu schiabil din România. Lungimea pârtiilor înainte de amenajare era de 16,4 km, iar acum este de 24 km. Lăţimea medie a pârtiilor, care era de maximum 20 de metri, a ajuns după amenajare la 45 m. Gradul de dificultate al pârtiilor a fost păstrat, dar a suferit modificări prin corecţii de pantă, prin crearea de variante ocolitoare a zonelor mai dificile (astfel încât schiorii să poată trece uşor de pe o pârtie pe alta) şi prin mărirea numărului de pârtii de legătură între tsoanele principale.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

0 Shares
Share via