Fabrica de ciocolată, scoasă la vânzare

Fabrica de ciocolată, scoasă la vânzare

kraftMondelez România, fosta Kraft Foods, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa dulciurilor, se pregăteşte să vândă terenul de un hectar şi una din cele două unităţi ale fabricii Poiana din Braşov pe care a închis-o în 2008.

Tranzacţia este evaluată la 3-4 milioane euro, potrivit calculelor ZF. Nu este clar dacă viitorul cum­părător va relua producţia, mai ales că instalaţiile de producţie au fost mutate în momentul anun­ţării închiderii fabricii. Acţionarii companiei vor discuta în şedinţa din 23 mai detaliile vânzării imobilului, „la preţul, în termenii şi condiţiile prevăzute în antecontractul de vânzare, aşa cum a fost aprobat (…)“, potrivit unui anunţ publicat de companie în Monitorul Oficial.

„Terenul nu s-a vândut, se do­reşte vân­zarea lui, dar nu este o noutate. De când s-a închis fabrica s-a anunţat că se va vinde terenul“, a declarat pentru ZF Doina Cavache, corporate affairs manager al Mondelez. Ea nu dă însă detalii despre valoarea tranzacţiei.

Mondelez are în Braşov două unităţi de producţie, una situată pe Strada de Mijloc şi una pe strada Alexandru Ioan Cuza (cea care se află la vânzare – n.red.).  În prima unitate se producea ciocolata Poiana, iar în cea de-a doua erau produse drajeuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.