Turneul „Bach Basics” debutează la Brașov

Turneul „Bach Basics” debutează la Brașov

Alexandru-TomescuViolonistul Alexandru Tomescu reviune cu un concert de excepție la Brașov, cu vestita vioară Stradivarius Elder –Voicu. El va interpreta Integrala Sonatelor şi Partitelor de Johann Sebastian Bach într-un spectacol de muzică şi lumină

Vineri, începând de la ora 20.00, la Brașov se va da startul unui nou turneu Stradivarius, eveniment organizat pentru prezentarea faimosului instrument unui număr cât mare mare de români, conform unui angajamentul încheiat de violonist în 2007, când a primit vioara, după ce câştigase concursul care îi dădea dreptul să cânte cu ea pentru următorii cinci ani.

La Braşov, concertul va avea loc în Biserica Romano Catolică „Sf. Petru si Pavel”. Intrarea la recitaluri va fi liberă, dar publicul va fi invitat să doneze pentru Fundaţia Hope and Homes for Children România.

În program: Integrala Sonatelor şi Partitelor de Johann Sebastian Bach, turneul fiind inititulat „Bach Basics”. Turneul cuprinde în acest an 12 oraşe din ţară, în perioada 10-29 mai. Recitalurile au loc în catedrale, tocmai pentru că acesta este spaţiul în care muzica lui Bach rezonează cel mai bine, după cum afirmă artistul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.