DNA a mai trimis în judecată două persoane pentru fraude pe programe europene

DNA a mai trimis în judecată două persoane pentru fraude pe programe europene

justitieProcurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Braşov au dispus trimiterea în judecată a Mirelei Șerb,  consultant pentru proiecte cu finanţare din fonduri europene, în sarcina căreia s-au reţinut: complicitate la infracţiunea de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea sau în numele lor, în forma tentativei, complicitate la infracţiunea de înşelăciune, cu consecinţe deosebit de grave, în forma tentativei, fals material în înscrisuri oficiale.

De asemenea, Radu Marian, administrator al unei societăţi comerciale, este cercetat pentru complicitate la infracţiunea de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea sau în numele lor, în forma tentativei, complicitate la infracţiunea de înşelăciune, cu consecinţe deosebit de grave, în forma tentativei, complicitate la infracţiunea de uz de fals.

Potrivit rechizitoriului, în cursul anului 2011, inculpata Şerb Mirela, consultant pentru proiecte cu finanţare din fonduri europene, a falsificat şi a pus la dispoziţia numitului Ştefănoiu Luca o scrisoare bancară de garanţie, în scopul de a-l ajuta pe acesta să obţină suma de 1.402.500 lei, reprezentând avansul acordat în cadrul unui proiect finanţat în cadrul Programului F.E.A.D.R.

Acest document a fost depus de către Ştefănoiu Luca la Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltarea Rurală şi Pescuit – Centrul Regional 4 Sud – Vest Oltenia, însă banii nu au fost acordaţi deoarece reprezentanţii A.P.D.R.P. au sesizat aceste nereguli.

În demersul său, Ştefănoiu Luca a fost ajutat şi de inculpatul Radu Marian care a intermediat atât relaţia sa cu inculpata Şerb Mirela, cât şi transmiterea înscrisului falsificat.

Pentru fapta descrisă mai sus, Ştefănoiu Luca a fost trimis în judecată de procurorii Serviciului teritorial Braşov al DNA în cursul lunii iunie 2012. La data de 14 martie 2013, Tribunalul Braşov a dispus condamnarea acestuia la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare cu suspendare sub supraveghere, sentinţă care nu este definitivă.

Şerb Mirela şi Radu Marian au mai fost trimişi în judecată de procurorii DNA pentru fapte similare ăn data 7 ianuarie 2013). Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Braşov. 

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.