Aviz favorabil pentru noua parcare cu patru niveluri de la Bibliotecă. Rămâne de văzut cu ce bani se va construi

Aviz favorabil pentru noua parcare cu patru niveluri de la Bibliotecă. Rămâne de văzut cu ce bani se va construi

Biblioteca_judeteana_Brasov

După ce Braşovul a primit bani europeni pentru două parcări supraterane, una în Poiana Mică, unde cât de curând ar urma să fie desemnat constructorul şi alta la Spitalul Militar, pentru care contractul de finanţare a fost semnat săptămâna trecută, municipalitatea a început demersurile pentru conturarea unei noi astfel de construcţii.

Planul urbanistic de detaliu în vederea amenajării unei parcări subterane lângă Biblioteca Judeţeană a fost avizat, săptămâna trecută, de către Comisia de Circulaţie din cadrul Primăriei Braşov. Acesta urmează să fie supus aprobării Consiliului Local, iar, după aceasta, urmează pregătirea proiectului tehnic şi al detaliilor de execuţie în vederea obţinerii autorizaţiei de construcţie. „Dacă planul urbanistic de detaliu va fi avizat de către Consiliul Local, în paralel cu întocmirea documentaţiei tehnice vom căuta şi posibile surse de finanţare petru realizarea investiţiei”, a precizat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.

Noua parcare ar urma să fie construită pe patru niveluri, să aibă 322 de locuri şi a fost proiectată pentru a rezolva criza locurilor de parcare din zona centrală. Fiecare nivel va avea o suprafaţă mai mică decât cel de dedesubt: clădirea va porni de la 3.400 mp şi 105 locuri de parcare la parter şi va ajunge la 1.600 mp şi 48 de locuri de parcare la etajul al treilea. Pentru o şi mai bună integrare în peisaj, acoperişul va fi înierbat şi plantat cu arbuşti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate