Cerc de pictură pentru copiii nevăzători!

Cerc de pictură pentru copiii nevăzători!
pensule picturaPictorul braşovean Dan Brad împreună cu Asociaţia Catharsis Braşov, copiii nevăzători, părinţii şi educatorii lor vă invită la un joc cromatic, ,,scris” într-un altfel de alfabet Braille.
Vineri, 26 aprilie 2013, începând cu ora 12.00, la Centrul de zi “Rază de lumină” Braşov va avea loc prima întâlnire a copiilor cu emoţia culorilor nevăzute.
Inițiativa îi aparţine pictorului braşovean şi se înscrie într-un proiect artistic educaţional, un act îndrăzneţ, plin de curaj, pasiune, răbdare, iubire şi altruism pentru semeni.
Stimulaţi de ideea măreaţă şi talentul valorificat prin exerciţiu constant al pictorului – profesor de această dată, copiii vor picta ceea ce şi-au dorit din prima clipă în care au aflat despre generoasa iniţiativă: Soarele, Cerul albastru şi nemărginit, trandafiri cu petale gingaşe, liniştea, tabla de şah…
 “Ideea de a picta împreună cu persoane nevăzătoare a încolţit în mine de foarte mult timp, din momentul când am văzut că pot picta cu Sufletul şi că pot aşterne pe pânză, Soarele din Suflet”, spune pictorul Dan Brad.
 ,,Lucrările copiilor vor fi reunite într-o primă expoziţie, denumită “Emoţia Picturii Nevăzute”,care va inclusă într-un catalog de artă, drept mărturie a şansei la educaţie, oferită copiilor nevăzători de Dumnezeu prin aleşii Lui – oameni speciali pentru copii speciali. Proiectul este finanţat de sponsorul tradiţional al Centrului de zi Rază de lumină – Ina Schaeffler. Avem credinţa că şi prin această formă de terapie prin artă, vom reuşi să transformăm o dizabilitate în abilităţi. Parafrazând proverbul italian  «Nu trebuie să vezi, ca să ajungi departe!», putem afirma cu certitudine, că: Nu trebuie să vezi ca să visezi… Să visezi că poţi cânta la pian, deşi nu vezi, e normal! Dar e nevoie de talent şi de perseverenţă. Să visezi să patinezi, sau să schiezi sau să înoţi, deşi nu vezi, este doar un act de voinţă, de curaj şi încredere în cel de lângă tine. Dar, să nu vezi şi totuşi să visezi, că poţi să pictezi chipul mamei pe care nu l-ai văzut niciodată, este sublim! Cum sublimă este ideea pictorului braşovean Dan Brad de a realiza un cerc de pictură pentru copiii braşoveni nevăzători! Sublim!“, a delcarat Azota Popescu, președinta Asociației Catharsis.

Leave a Reply

Your email address will not be published.