Patru concursuri internaționale de sărituri cu schiurile la Râșnov

Patru concursuri internaționale de sărituri cu schiurile la Râșnov

trambulina6Săptămâna trecută, cu ocazia şedinţei de calendar, ţinută la Zürich, Federaţia Internaţională de Schi a decis organizarea pe trambulina K 90 a Bazei olimpice pentru sporturi de iarnă Râşnov – Valea Cărbunării a primei ediţii a Cupei ,,Carpaţi” (21-23 septembrie 2013), a două etape Cupa F.I.S. (28-30 septembrie 2013 şi 22-23 februarie 2014) şi a unei etape de Cupă Mondială pentru fete (1-2 martie 2014),  a anunțat primarul Râșnovului, Adrian Ioan Veştea.

„Săptămâna trecută, cu ocazia şedinţei de calendar ţinută la Zurich, Federaţia Internaţională de Schi a decis organizarea pe trambulina K90 de la Baza Olimpică pentru sporturi de iarnă de la Râşnov a primei ediţii a Cupei Carpaţi, care se va desfăşura în perioada 21-23 septembrie 2013, şi la care vor participa ţările din zona Carpaţilor, dar au anunţat că participă şi Turcia, China, Coreea de Sud, Rusia şi Kazahstan. De asemenea, organizarea a două etape Cupa FIS ediţia de vară, în perioada 28-30 septembrie 2013, şi 22-23 februarie 2014 ediţia de iarnă”, a afirmat Puiu Gaspar, secretarul general al Federaţiei Române de Schi Biatlon.
„Am reuşit să luăm prima ediţie de Cupă Mondială fete care se va organiza în perioada 1-2 martie 2014. La aceste competiţii vor participa în jur de 500 de sportivi şi antrenori“, a adăugat secretarul general al Federaţiei Române de Schi Biatlon.
„Şi pentru că încercăm să progresăm tot mai mult, am cerut pentru perioada 2015-2016, Campionatul Mondial de Probe Nordice, care înseamnă sărituri cu schiurile fete şi băieţi, combinata nordică sărituri şi schi fond la fete şi băieţi. O să se organizeze la Râşnov în combinaţie cu Predeal şi Cheile Grădiştei, în funcţie de stratul de zăpadă care va fi în acea perioadă. Toate acestea pentru că, în urma desfăşurării FOTE am reuşit cu toţii să arătăm o faţă frumoasă a României şi totodată să arătăm că suntem în stare să organizăm competiţii de nivel înalt fără probleme“, a declarat Puiu Gaspar.
La rândul lui, Florin Spulber, antrenorul lotului României de sărituri cu schiurile a declarat că aceste competiţii înseamnă o responsabilitate în plus atât pentru sportivi, cât şi pentru antrenori, pentru ca toţi să se prezinte la un nivel cât mai înalt în aceste competiţii care reprezintă o etapă pregătitoare calificării la Jocurile Olimpice şi la Cupa Mondială.
„Considerăm că date fiind rezultatele obţinute până acum datorită Federaţiei de Schi Biatlon, datorită Primăriei Râşnov şi a înfiinţării la Râşnov a gimnaziului de pregătire sportivă, vom putea să ne îndeplinim obiectivele propuse. Avem un lot tânăr de sportivi şi antrenori foarte buni. Această echipă lucrează pe un concept şi un program până în anul 2017, astfel ca în 2018 să atingem obiectivul major, Jocurile Olimpice din Coreea de Sud şi ocuparea unui loc în primii 10 în Cupa Mondială pe echipe“, a afirmat Florin Spulber.
Primarul oraşului Râşnov, Adrian Veştea, a precizat că se bucură că România figurează în calendarul FIS cu aceste competiţii care se vor desfăşura la Baza Olimpică pentru sporturile de iarnă de la Râşnov.
„Ne propunem ca, din punct de vedere al infrastructurii, Râşnovul să să ridice la cel mai înalt nivel şi vom face tot ce este posibil ca să atragem şi alte asemenea competiţii. Cred că Râşnovul este un oraş european care are ce prezenta celorlalte ţări din Europa şi care, din punct de vedere turistic, an de an atrage un număr tot mai mare de vizitatori“, a spus Veştea.
În cadrul conferinţei de presă cei mai buni sportivi ai Râşnovului din anul competiţional 2012-2013 au primit diplome şi bani din partea primăriei şi a CSS Dinamo Râşnov.

Loading...
  1. superb.NU AM CREZUT CA VOI ASISTA SI IN ROMANIA LA CONCURSURI DE ACEST NIVEL.BRAVO TUTUROR

    Reply
  2. Cand se va construi trambulina see you pc K 120 m?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap