Cătălin Leonte: Primarul se grăbește cu amenzile pentru fațadele deteriorate

Cătălin Leonte: Primarul se grăbește cu amenzile pentru fațadele deteriorate

catalin leonteReferitor la poziția primarului George Scripcaru, cu privire la amendarea proprietarilor imobilelor din centrul istoric al Brașovului, ale căror fațade sunt deteriorate, vicepreședintele PSD Cătălin Leonte, care este și consilier local, a trimis următoarele comentarii:

  • În foarte multe dintre aceste imobile locuiesc persoane în vârstă ale căror posibilități materiale sunt insuficiente pentru asigurarea traiului zilnic și plata medicamentelor. Înainte de a trece la amenzi să facă distincție între spațiile comerciale pentru care se plătesc mii de euro pe lună chirie și casele de locuit.
  • În Centrul Istoric al Brașovului, reparațiile la fațadă se pot face doar în baza unei autorizații dată de Primărie. Pentru obținerea acestei autorizații este nevoie de un proiect. Toate aceste taxe, autorizații și proiecte costă mai mult decât costul efectiv al lucrării.
  • În luna aprilie a anului 2008 le promitea brașovenilor că aceste fațade din Centrul Istoric vor fi reparate cu fonduri europene. A trecut anul electoral 2008, a trecut și  anul electoral 2012 și acum amenință brașovenii cu amenzi.
  • 30% din patrimoniul Centrului Istoric aparține orașului. Măcar să le repare pe acestea, pe principiul că exemplul personal va duce la o reacție din partea celorlalți.
  • Poate să solicite Consiliului Local Brașov ca toate aceste reparații din Centrul Istoric să fie făcute fără taxe de autorizare și proiectele să fie suportate de municipalitate, astfel câștigând și orașul prin aspectul îmbunătățit, dar câștigă și cetățenii.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate