Premieră: Concurs național despre păsări în „Delta din Carpați“

Premieră: Concurs național despre păsări în „Delta din Carpați“

dumbravita delta carpatiFundaţia pentru Parteneriat va finanţa cu 20.000 de lei primul Concurs Regional Interdisciplinar de Ornitologie şi Educaţie Ecologică ce va fi organizat în această vară în judeţul Covasna de Societatea Română de Ornitologie şi Clubul „Mugurar“ de la Palatul elevilor din Sfântu Gheorghe.
Coordonatorul proiectului, Ana Maria Lazăr a declarat că acest concurs se adresează elevilor din clasele V-VIII şi îşi propune să promoveze ariile naturale protejate prin intermediul păsărilor şi, în acelaşi timp, să implice, să responsabilizeze şi să educe tinerii în spirit ecologist.
La acest concurs, ce va avea loc în perioada 6-9 iunie a.c, s-au înscris un număr de 32 de copii din opt judeţe, care vor avea de susţinut o probă practică şi una teoretică, iar câştigătorii vor primi drept premiu o vacanţă în Delta Dunării.
„Partea teoretică a concursului se va desfăşura la Sfântu Gheorghe, iar cea practică în «Delta din Carpaţi» respectiv la Dumbrăviţa, în judeţul Braşov. Concursul reprezintă o premieră naţională şi am putea spune că aici va fi pentru trei zile capitala ornitologiei şi a protecţiei mediului“, a spus Ana Maria Lazăr.

Leave a Reply

Your email address will not be published.