Hochei: Brașovenii speră să le sufle titlul național ciucanilor

Hochei: Brașovenii speră să le sufle titlul național ciucanilor
Greg Lindqvist

Greg Lindqvist

Sâmbătă începe cea de-a 3-a finala consecutivă a Campionatului Național de Hochei pe Gheață între formațiile Sport Club Miercurea Ciuc și ASC Corona Brașov. În primele 2 finale, ciucanii au reușit să-și adjudece si titlul național, dar finala din acest sezon se anunță încă de acum foarte încinsă.

Brașovenii au reușit la finalul anului trecut să câștige primul trofeul al sezonului, când au învins chiar pe patinoarul din Miercurea Ciuc, marea rivală Sportclub, în finala Cupei României. Acest trofeu pierdut nu a căzut deloc bine în tabăra ciucană care s-a mobilizat pentru Liga MOL unde au ajuns în finală dar aici au pierdut din nou trofeul în fața echipei DAB Docler.

Corona a reușit să câștige ultimele 4 meciuri disputate la Ciuc în acest sezon din Liga MOL și dacă ținem cont și de Cupa României, este evident ca echipa lui Greg Lindqvist pornește cu un avantaj moral în aceasta finală.

„Asteptăm de mult această finală, va fi o serie de «totul sau nimic», nu mereu ai șansa să fii campion și asta trebuie să înteleagă băieții mei. Ei au avantajul că joacă mai mult acasă dar sperăm să câștigăm cel puțin un meci acolo. Respectăm adversarul, respectăm arbitrii și vom face tot ce ține de noi să câștigăm“, a declarat Greg Lindqvist, antrenorul ASC Corona Brasov.

„Pauza fără meciuri pentru noi a fost cam lungă dar suntem încrezători. Ciucul a cerut arbitri străini dar eu zic că federația trebuia să meargă pe mâna celor autohtoni, asta spune că la ciucani le e teamă să nu mai piardă încă un trofeu anul acesta. Corona a dat un vot de încredere arbitrilor români, se incearcă reducerea pedepsei lui Becze, un lucru care nu este în regulă. Dacă în finală vom juca la nivelul ultimelor meciuri din Liga MOL avem șanse mari să luăm titlul“, este de părere și Emilian Cernica, vicepreședintele ASC Corona Brașov.

„Nu e ușor doar să te antrenezi, programul nu a fost stabilit echidistant din partea ambelor echipe dar nu mai contează acum, avem cele mai mari șanse în acest sezon și sperăm la titlu”, a spus și Nagy Csaba, căpitanul echipei. „Cred în echipa noastră, ne cunoaștem bine între noi și nu pot apărea prea mari surprize în această finală și va câștiga cel care va da totul în fiecare moment. Am crescut mult această echipă, suntem la maturitate și trebuie să arătăm asta pe gheață”, a completat  Patrick Polc, portarul ASC Corona.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.