Impozite mai mici pentru locuitorii din zonele „rurale” ale municipiului Braşov

Impozite mai mici pentru locuitorii din zonele „rurale” ale municipiului Braşov

strada plugarilor bartolomeu3Locuitorii din mai multe cartiere mărginaşe ale Braşovului se plâng de faptul că plătesc taxe de oraş, dar trăiesc ca la ţară.

Cei mai nemulţumiţi sunt localnicii din Stupini, unde încă mai sunt străzi neasfaltate, fără iluminat public, iar unele case nu au nici măcar apă curentă, sistemul de canalizare fiind încă în lucru.

De exemplu, câţiva locatari de pe strada Lânii nr. 140, unde există un ansamblu de rezidenţial construit anii trecuţi, s-au plâns de faptul că pe stâlpi nu au mai fost montate lampadare ceea ce a favorizat producerea de furturi din locuinţe. O altă problemă vizează şi traficul greu, în prezent, maşinile de mare tonaj care transportă materiale spre şantierul tronsonului III al ocolitoarei nerespectând restricţiile de viteză şi tonaj, afectând astfel covorul asfaltic de pe străzile din cartier, dar şi structura de rezistenţă a caselor.
Nu în ultimul rând, stupinarii reclamă şi legăturile destul de proaste cu restul oraşului în ceea ce priveşte transportul în comun, cursele fiind destul de rare, de exemplu pe linia 41, care face legătura cu centrul oraşului şi al cărei traseu a fost prelungit vara trecută tot ca urmare a plângerilor venite de la braşovenii care locuiesc la marginea Stupiniului.

Alte articole:   Se oprește curentul electric în Cristian și Săcele

Oamenii au mers cu jalba în proţap şi la reprezentanţii Consiliului Local, cerându-le să ia unele măsuri pentru a elimina aceste discrepanţe în ceea ce priveşte taxele şi impozitele locale, până ce proiectele ce vizează modernizarea infrastructurii din aceste cartiere vor fi definitivate.

Schimbarea zonării Braşovului

Ca urmare a acestor sesizări, consilierul local Ciprian Bucur a depus un memoriu la Direcţia Tehnică şi la arhitectul şef al Braşovului în vederea schimbării zonificării pentru cartierele Stupini şi Timiş-Triaj, respectiv încadrarea lor la Zona D de impozitare.

Am propus declasarea acestor străzi care nu corespund din punct de vedere al dotărilor tehnico-edilitare, precum şi a accesului la transportul public, la Zona D, pentru ca impozitele să reflecte mai apropiat condiţiile de locuire. Nu este normal ca un braşovean care are casă în Stupini şi un teren aferent de 1.000 de metri pătraţi să plătească un impozit de 1.300 de lei pe an în condiţiile în care nu are nici apă curentă, nici canalizare şi nici strada asfaltată”, a precizat consilierul local.

Alte articole:   Elevii din învățământul general obligatoriu ar putea primi anual 350 de lei pentru uniforme
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...
  1. […] local Mircea Bucur a solicitat Primăriei Braşov declasificarea mai multor zone ale municipiului Braşov, de la Zona C la Zona D de impozitare, pe care acesta le-a considerat „defavorizate” ţinând cont că în respectivele cartiere nu […]

    Reply
  2. […] local Ciprian Bucur a solicitat Primăriei Braşov declasificarea mai multor zone ale municipiului Braşov, de la Zona C la Zona D de impozitare, pe care acesta le-a considerat „defavorizate” ţinând cont că în respectivele cartiere nu […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate