Ursus vrea să crească de aproape cinci ori capacitatea fabricii pe care o deţine la Braşov

Ursus vrea să crească de aproape cinci ori capacitatea fabricii pe care o deţine la Braşov

fabrica bereProducătorul de bere Ursus Breweries vrea să dezvolte, în mai multe etape, capacitatea de producţie a fabricii de la Braşov, care ar urma să crească de aproape cinci ori, potrivit unei solicitări de obţinere a avizului de mediu transmisă de companie Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Braşov.

„Da, există nişte planuri pe care le-am iniţiat, dar sunt mai multe faze legate de planurile respective. Credem că dat fiind că în România berea este o băutură iubită, credem că există potenţial de creştere a industriei în România“, a declarat agenţiei Mediafax Andrew Highcock, preşedintele Ursus Breweries.

Proiectul Ursus prevede creşterea capacităţii de producţie a fabricii de la Braşov la circa 5 milioane de hectolitri pe an, respectiv la 1.439 tone de „produs finit pe zi” de la capacitatea actuală de 297 tone pe zi. Această dezvoltare ar însemna o mărire a capacităţii de producţie de peste 4,8 ori.

Proiectul de dezvoltare va avea şase faze şi se va derula pe 15 ani. Suprafaţa totală pe care se va desfăşura investiţia va fi de peste 47.000 de metri pătraţi, dintre care suprafaţa construită va ocupa 20.000 de metri pătraţi, potrivit documentaţiei depuse la APM Braşov.

Ursus are fabrici la Buzău, Braşov şi Timişoara şi o unitate de producţie de capacitate mică la Cluj.

„Nu vrem să închidem vreo fabrică din România şi nici să relocăm producţia din altă ţară în România. Anul trecut piaţa a crescut cu 5%”, a mai spus Highcock.

În prima fază de dezvoltare a proiectului capacitatea de producţie va creşte de la 297 de tone la 532 de tone pe zi. Ursus îşi propune ca în această etapă să dezafecteze şi să demoleze mai multe clădiri, să construiască un buncăr de borhot, să extindă capacitatea instalaţiei de filtrare şi a celei de tratare a apei brute, să instaleze o line de îmbuteliere în recipiente PET şi şi să instaleze un rezervor metalic pentru stocarea apei brute.

În etapa a doua capacitatea de producţie pe zi va creşte la 575 tone şi vor fi construite o serie de clădiri pentru stocarea materiilor prime. Faza a treia va presupune extinderea capacităţii de producţie la 748 de tone pe zişi o serie de alte construcţii şi investiţii complementare, iar în cea de-a patra etapă capacitatea de producţie va creşte la 1.007 tone pe zi. În acest stadiu vor fi instalate noi linii de fierbere şi rezervoare de stocare a apei şi va fi mărită capacitatea staţiei de epurare a apelor uzate.

Etapa a cincea va presupune atingerea unei capacităţi de producţie la 1.180 de tone pe zi, construirea unei noi linii de îmbuteliere şi alte investiţii conexe. În ultima etapă fabrica de la Braşov va ajunge să producă 1,439 de tone pe zi, echivalentul a 5 milioane de hectolitri de bere.

„Avem în vedere în permanenţă diferite scenarii şi oportunităţi de dezvoltare a afacerii noastre. Planurile referitoare la fabrica de bere din Braşov sunt doar parte a unui studiu de fezabilitate, fără certitudinea că investiţiile se vor şi întâmpla. În plus, avem planuri pe termen lung în România, deoarece ştim că românii iubesc berea, iar misiunea noastră este să sprijinim dezvoltarea unei culturi vibrante a berii în România”, a spus preşedintele Ursus.

Leave a Reply

Your email address will not be published.