Până şi să mori este mai scump, de astăzi, la Braşov

Până şi să mori este mai scump, de astăzi, la Braşov

cimitirul brasovRIAL-ul, care administrează Cimitirul Municipal, a solicitat Consiliului Local majorarea tarifelor pentru serviciile oferite, dar şi a redevenţei pentru pentru concesionarea locurilor de înhumare. Astfel, consilierii au aprobat în şedinţa de astăzi o majorare cuprinsă între 20 şi 25% a acestor taxe.

Administratorii cimitirului şi-au motivat solicitare prin faptul că aceste taxe nu au mai fost majorate de acum cinci ani, iar în această perioadă numai rata inflaţiei a crescut cu 20,38%, iar TVA-ul s-a majorat la 24%. Astfel, pentru concesionarea unui loc de veci pe o perioadă de şapte ani, trebuie achitată o sumă de 100 de lei, în loc de 70 de lei, cât era până acum, iar pentru 40 de ani, 480 de lei.

Şi pentru o înmormântare la Municipal braşovenii vor trebui să scoată mai mulţi bani din buzunar, respectiv 120 de lei pentru săpatul gropii, la care se adaugă alţi 20 de lei pentru astupatul gropii, 10 lei/zi pentru folosirea casei reci sau 10 lei, dar pe oră, pentru folosirea capelei. La aceşti bani se mai adaugă 25 de lei pentru transportul de la casa rece la capelă, şi 55 de lei pentru transportul sicriului la groapă plus încă 45 de lei pentru coborârea sicriului în groapă.
Totodată, cei care deţin locuri de veci în cimitir trebuie să mai achite o taxă anuală de 25 de lei pentru curăţarea aleilor, în loc de 15 lei cât era până acum.

  1. […] Şi pentru o înmormântare la Municipal braşovenii vor trebui să scoată mai mulţi bani din buzunar, respectiv 120 de lei pentru săpatul gropii, la care se adaugă alţi 20 de lei pentru astupatul gropii, 10 lei/zi pentru folosirea casei reci sau 10 lei, dar pe oră, pentru folosirea capelei. La aceşti bani se mai adaugă 25 de lei pentru transportul de la casa rece la capelă, şi 55 de lei pentru transportul sicriului la groapă plus încă 45 de lei pentru coborârea sicriului în groapă. – newsbv.ro. […]

    Reply
  2. […] Şi pentru o înmormântare la Municipal braşovenii vor trebui să scoată mai mulţi bani din buzunar, respectiv 120 de lei pentru săpatul gropii, la care se adaugă alţi 20 de lei pentru astupatul gropii, 10 lei/zi pentru folosirea casei reci sau 10 lei, dar pe oră, pentru folosirea capelei. La aceşti bani se mai adaugă 25 de lei pentru transportul de la casa rece la capelă, şi 55 de lei pentru transportul sicriului la groapă plus încă 45 de lei pentru coborârea sicriului în groapă. Totodată, cei care deţin locuri de veci în cimitir trebuie să mai achite o taxă anuală de 25 de lei pentru curăţarea aleilor, în loc de 15 lei cât era până acum. (sursa) […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.