Apel la parlamentarii brașoveni: Deblocați accesul în Transilvania!

Apel la parlamentarii brașoveni: Deblocați accesul în Transilvania!
trafic-greu camioaneDincolo de ingreunarea traficului rutier pe zona Comarnic – Brasov, presa a atras atentia in mai multe randuri asupra posibilitatii blocajului rutier de pe DN1, cu toate alternativele DN1A sau ruta pe culoarul Rucăr-Bran, dacă va începe construirea tronsonului de autostradă Brașov – Comarnic (mai ales că viitorul de parlamentar al lui Victor Ponta depinde de realizarea acestei investiții), traficul pe DN1 va deveni aproape imposibil.
În acest sens, facem apel către parlamentari să facă lobby pentru a trece pe lista de priorități a următoarei soluții, pentru a nu mai ajunge la propuneri ridicole, de genul sens unic pe DN1. Există posibilitatea de a realiza un traseu alternativ pe ruta Brașov, Săcele, Brădet (DN1A), Valea Doftanei, Teșila, Câmpina , iar aici se face joncțiunea cu DN1.
Până la Brădet este șosea asfaltată, iar de acolo se merge pe un drum forestier până la intrarea în comuna Valea Doftanei (la Trăisteni), unde se intră din nou pe o șosea asfaltată, care la aceasăt oră nu știu în ce stare este. Se poate pune în valoare întreaga zonă din punct de vedere turistic: se trece pe lângă lacul Paltinu, lacurile sărate de la Telega…. Este de trecut pasul Predeluț, poate singur porțiune dificilă, dar nu insurmontabilă din punct devedere tehnic.
O parte din acest drum a fost inceput inainte de 1989 avand, pe atunci, si un caracter strategic. Practic sunt de facut, la nivel de drum judetean (national) aproximativ 35 -45 km. Din pacate in ultimele doua decenii nu s-a mai facut nimic, inafara unor demersuri (in doua etape) dupa anul 2000, la nivelul Consiliului Judetean Brasov si Prahova. Mai mult, trebuie precizat  că nici costurile pentru realizarea acestui drum nu sunt foarte mari.
Acest apel a fost transmis de newsbv.ro pe mail tuturor parlamentarilor brașoveni. În măsura în care aceștia ne vor remite un răspuns, îl vom publica integral.
  1. […] brasov Senatorul Marius Coste este primul parlamentar brașovean care a reacționat la apelul newsbv.ro de a pune în operă o soluție care ar rezolva traficul pe DN1, mai ales după ce va începe […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.