Polițiștii au pus mâna pe hoții de la CFR Brașov. Pagubă de peste 1.8 miliarde de lei vechi

Polițiștii au pus mâna pe hoții de la CFR Brașov. Pagubă de peste 1.8 miliarde de lei vechi

hoti relee cfrPolițiștii Secției Regionale Poliție Transporturi Brașov au fost sesizați de Regionala C.F.R Brașov că, din noiembrie 2012, persoane necunoscute sustrag relee de pe rutele Brașov-Rupea și Brașov-Făgăraș, punându-se astfel în pericol siguranța traficului feroviar și perturbându-se circulația trenurilor.

În urma verificărilor efectuate, de la începuttul anului, polițiștii au monitorizat  trei făgărășeni de 22, 29 și 30 ani, suspectați de comiterea furturilor. În dimineața zilei de 18 februarie 2013, în baza autorizației emise de magistrați, polițiștii au efectuat o percheziție la domiciliul suspectului de 29 ani, ocazie cu care au identificat, ascunse într-o bibliotecă și sub un pat, 111 relee C.F.R!

Polițiștii au stabilit că releele fuseseră sustrase, în noaptea de 17/18 februrie 2013, de pe  rutele C.F.R menționate, cauzându-se un prejudiciu total 185.327 lei. „Suspecții au fost reținuți de polițiști și prezentați Judecătoriei Rupea, care a dispus arestarea lor preventivă pentru 30 de zile, pentru comiterea infracțiunilor de furt calificat, pătrundere fără drept în zona de siguranță a căii ferate, distrugere și semnalizare falsă“, a precizat cms. șef Liviu Naghi, purtătorul de cuvânt al IJP Brașov.

Cercetările sunt continuate de polițiști pentru documentarea întregii activități infracționale a suspecților.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.