Cel mai tare bucătar din România este un italian care stă la Brașov!

Cel mai tare bucătar din România este un italian care stă la Brașov!

Giovanni PiselliGiovanni Piselli, în vârstă de 27 de ani, este câştigătorul primei ediţii a concursului „Top Chef”, difuzat de Antena 1. El a reuşit să impresioneze juriul format din Joseph Hadad, Tudor Constantinescu şi Nicolai Tand şi a pus mâna pe cec-ul în valoare de 50.000 de euro.

Giovanni Piselli, care s-a stabilit în Braşov din anul 2008, este Chef Bucătar la Casino – Restaurant Vesuvius din Brasov. „M-am plictisit de Italia. M-am obişnuit aici. Îmi plac liniştea şi aerul curat de la Braşov. Am ajuns la nivelul în care atunci când sunt în Italia abia aştept să mă întorc acasă, în România. Mi-au plăcut oamenii cu care m-am întâlnit, de la echipă până la bucătari, probele şi toată atmosfera de pe platourile de filmare“, spune italianul.

La proba desertului, cea care a făcut diferenţa, Giovanni Piselli a prezentat o Trilogie de ciocolată: Moelleux de ciocolată albă, Tarteleta cu ganache de ciocolată şi în interior cremă de caramel, nucă şi migdale caramelizate şi Mousse de ciocolată albă şi inghetată de ciocolată cu lapte.

„Nu m-am gândit că voi pleca acasă cu titlul Top Chef. Am venit aici cu ceva în cap, l-am făcut şi am fost apreciat. Cred că îl pun pe perete, o să-l păstrez toată viaţa! Nu voi uita niciodată experienţa asta”, a spus Giovanni Piselli.

Giovanni a învăţat de la tatăl său primele secrete ale bucătăriei. În finala „Top Chef” a fost difuzată sâmbătă seară, Piselli l-a înfruntat pe românul Nicolae Lontraş.

Leave a Reply

Your email address will not be published.