Locuri libere la Căminul de bătrâni din Noua

Locuri libere la Căminul de bătrâni din Noua

camin-batrani-brasov-noua-400x270Viceprimarul Răzvan Popa a anunțat că, în acest an, municipalitatea finanțează 135 de locuri pentru vârstnici, la Căminul din cartierul Noua. Acesta a mai precizat că, în premieră, în acest an sunt oferite zece locuri și celor care au venituri mai mari și nu se încadrează pentru a fi cazați aici.

Astfel, familiile care au un bătrân în îngrijire și trebuie să plece din oraș, pot să lase persoana respectivă în grija personalului calificat de la Cămin, acesta beneficiind și de asistență medicală. Condiția este ca aceștia și aparținătorii să plătească cheltuielile, respectiv 1.700 de lei lunar (sau echivalentul raportat la numărul de zile cât este cazat vârstincul la Cămin).

În prezent, la Căminul din Noua sunt acazate 117 persoane, iar dacă cererea va fi mai mare, aceste locuri vor fi suplimentate, a precizat viceprimarul Popa, care a precizat că instituția are oc apcaitate de 180 de locuri, cu cel mult două paturi în cameră.

Loading...
 1. fratele meu vrea sa locuiasca la acest azil,doresc sa stiu pretul lunar si pe cine sa contactez.multumiri

  Reply
 2. pare ok drar pretul nu e pt toatebuzunarele

  Reply
 3. sunt locuri libere acum?care sunt preturile actuale? este si pe perioada nedeterminata? cine este persoana de contact ?astept raspuns urgent…multumesc anticipat.

  Reply
 4. care sunt conditiile pentru abeneficia de serviciile acestui camin?

  Reply
 5. e
  u ma -m interesat pentru tatal meu si nu se poate daca platim de ce se pun conditii

  Reply
  • Poate va pot lamuri eu…
   Exista un proiect la Caminul din Noua pentru a se infiinta un centru Respiro, care avea exact acest scop. De a gazdui contra cost persoane varstnice sau cu handicap. Centrul ar fi trebuit sa fie o solutie la probleme de tipul celei ridicate de dumneavoastra. Din pacate, proiectul ce ar fi trebuit sa devina functional in urma cu doua luni este blocat la nivelul conducerii Primariei.

   Reply
 6. Buna ziua am dori sa stim si noi conditiile pt. acest camin.In afara de viceprimar nu mai este nici o persoana de contact?
  Va rugam sa ne spuneti cum aflam noi nr. domnului viceprimar?
  Va multumim.

  Reply
 7. Va recomand sa o cautati pe doamna Mariana Topoliceanu, directorul Directiei de Servicii Sociale din Primarie (directia functioneaza acum in sediul de pe strada Panselelor), serviciu care a preluat Caminul de Batrini din Noua.

  Reply
 8. Va rog frumos sa-mi raspunda si mie cineva,daca la Caminul de Batrani din Nou ,sunt locuri libere,pretul si daca se poate pe perioada nedeterminata? multumesc anticipat ! astept urgent un raspuns corect !…exista o persoana de contact,un nr. de telefon, cu cine pot vorbi sau lua legatura ?

  Reply
 9. Se poata lasa un nr de contact pentru mai multe detalii?
  Multumesc!

  Reply
 10. cum este posibil sa nu raspunda nimeni la tel .centrului vostru pentru informati:noi avem pe tatal nostru cazat la acest camin de 2 ani .sunam la numaru afisat pe site de 5zile si nu putem avea nici o informatie.
  aveti alte numere pentru informatii?
  va multumesc.

  Reply
  • Botea Nicoleta 18 mai 2017, 4:06 PM

   Buna ziua .Va rog frumos sa-mi raspunda si mie cineva,daca la Caminul de Batrani din Nou ,sunt locuri libere,pretul si daca se poate pe perioada determinata aproximativ 6 luni cu prelungirea acesteia? multumesc anticipat ! astept urgent un raspuns corect !…exista o persoana de contact,un nr. de telefon, cu cine pot vorbi sau lua legatura ?
   Este vorba de o matusa care are varsta de 77 de ani si este imobilizata la pat, a suferit un accident vascular, a fost internata la Neurologie Brasov si este paralizata acum de partea stanga . nu poate manca singura nu se poate ingriji singura, este depedenta de o persoana din toate punctele de vedere.

   Reply
 11. Leonte Sebastian 23 august 2017, 11:20 AM

  Buna.Sunt interesat de cazarea unei persoane in varsta de 77 ani,imobilizata la pat,operata pe partea dreapta la sold,paralizie mana dreapta ,dependenta de o persoana.Totul contra cost.Va multumesc,

  Reply
 12. Un medic concediat de la Spitalul de Pneumoftiziologie din Sanpetru, dr. Horia Ionut Leoveanu, a facut dezvaluiri socante despre modul in care sunt tratati bolnavii, teroarea sub care lucreaza personalul si abuzurile care se fac. -Cadavrele erau tinute intr-o camera dezafectata a sectiei de la parter, timp mai multe zile, pacientii erau tratati numai de TBC, chiar daca aveau si alte afectiuni, iar externarile se faceau preferential-, spune Leoveanu. Acestea sunt insa doar o parte din neregulile descrise de Ionut Leoveanu.
  Medicul Horia Ionut Leoveanu a fost angajat la Spitalul TBC din Sanpetru in iunie 2000. Nu este pneumolog, dar are specializare in medicina generala. Sustine ca medicul Gheorghe Lupu l-a impiedicat sa-si faca meseria. -Am fost efectiv sechestrat in cabinet. Nu puteam examina nici un bolnav si nici sa fac vreo mentiune in fisa. Am observat apoi neregulile la medicamente. Pacientii primeau doar tratament pentru TBC. Daca aveau si alte afectiuni, nu erau tratati. Medicul Lupu ridica din sertare medicatia primita de bolnavi pentru alte afectiuni-, sustine dr. Leoveanu.
  Acuzat de omor
  -Am avut un pacient pe nume Andreuca. Suferea de hipertensiune. I-am prescris medicamente pentru aceasta boala. Medicul Lupu a sistat tratamentul dupa trei zile. Starea pacientului s-a inrautatit. Medicul Lupu i-a prescris Furosemid, dar a fost prea tarziu. Bolnavul a facut un accident cerebral. A fost transferat la Neurologie, unde a decedat-, continua medicul Leoveanu. Cazurile sociale nu prezentau interes pentru Spitalul TBC. -Medicul Lupu a refuzat sa efectueze controale pacientilor considerati cazuri sociale. Spunea ca oricum mor si ce conteaza un tigan in minus. Aceste cazuri mi se repartizau mie. Am fost nevoit sa apelez la colegii de alte specialiatti pentru a transfera acesti bolnavi la alte unitati spitalicesti pentru a primi tratament-, spune medicul concediat.
  Morga in salon
  O alta problema strigatoare la cer, afirma medicul Leoveanu, se refera la cazurile terminale sau la pacientii decedati care nu aveau acte de identitate. -Cadavrele era tinute intr-o camera dezafectata a sectiei de la parter, timp de mai multe zile. Am vazut cu groaza cum un om slab ca batul se umfla ca un balon. Ca sa nu mai vorbim de miros si de focarul de infectie-.
  Personalul, redus la tacere
  Medicul spune ca intreg personalul este terorizat. -Toata lumea tace, desi multi stiu ce se intampla. Angajatii au fost obligati sa plateasca din banii lor costul examenului periodic. Proviziile de iarna ale medicului Lupu erau facute de bucataresele spitalului. De multe ori a luat muncitorii de la spital ca sa-i construiasca lui casa. Isi crestea porcii cu resturile de alimente de la spital. Prin tot spitalul se plimbau caini. Am fost la un pas sa iau paduchi. Spitalul a primit o amenda substantiala de la Sanepid, bani care au fost imputati personalului. Fiecarui angajat i s-au retinut din salariu 150.000 – 200.000 de lei-, a mai spus medicul.
  Externari preferentiale
  Spitalul din Sanpetru nu mai are de doi ani o ambulanta proprie. -Bolnavii isi duceau analizele cu masina personala. Si externarile se faceau preferenaial. Daca un bolnav era descoperit in stare de ebrietate, trebuia sa-l externezi. Mergeau apoi la medicul Lupu in dispensar, dadeau ceva si erau din nou internati. Medicul Lupu a efectuat mai multe garzi decat este legal. I-a obligat pe unii dintre colegi sa i le cedeze. Astfel putea lua doua salarii, desi incalca legea-, a mai spus medicul.
  Frig in saloane
  Desi exista o dispozitie de la Casa de Asigurari de Sanatate, bolnavii au fost lasati sa tremure de frig. -CNAS a dispus furnizarea de caldura de la inceputul lunii noiembrie, dar centrala termica a spitalului a fost pornita abia in 15 noiembrie, cu regim redus peste noapte. Bolnavii au inceput sa se planga, deoarece tuberculosii au mare nevoie de caldura. Cand am fost de garda, am cerut fochistului sa porneasca centrala pentru ca in saloane erau doar 17 grade-, povesteste medicul. Conducerea nu a facut nimic. Conducerea spitalului nu a luat nici o masura de remediere a problemelor. -L-am informat pe directorul Ciobanu, dar stia care este situatia. Mi-a spus ca asa este omul, nu are ce face. Apoi mi-a prezentat actul de concediere si mi-a spus ca de la 1 martie nu mai lucrez acolo-, afirma dr. Leoveanu.
  Scuze prin acuze
  Dr. Gheorghe Lupu spune ca intreaga poveste este o razbunare a dr. Leoveanu. -Din cauza lui am primit amenda de la DSP. A facut o sesizare si au venit in control chiar cand s-a terminat micul dejun si mesele nu erau inca sterse. Este adevarat ca amenda a fost platita din banii celor vinovati pentru asta-, a declarat ieri dr. Lupu.
  In privinta camerei mortuare, Dr. Lupu spune ca aceasta este dezinfectata dupa ce cadavrele sunt ridicate. Cat despre porcii despre care vorbea dr. Leoveanu, seful sectiei spune ca acestia sunt ai unor angajati care locuiesc in fostele cladiri ale spitalului. -Oamenii si-au facut gospodarie si isi mai cresc animale-, a explicat dr. Lupu.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

Share via