Conservatorii vor reprezentanța Ministerului Turismului la Brașov

Conservatorii vor reprezentanța Ministerului Turismului la Brașov

Mircea Boriceanu 1Ar fi normal ca reprezentanta regionala a Ministerului Turismului sa fie deschisa la Brasov si nu in alta parte, considera seful organizatiei municipale a Partidului Conservator, Mircea Boriceanu.

Declaratia vine la putin timp dupa ce ministrul Tursmului a anuntat o descentralizare a institutiei pe care o conduce. Mircea Boriceanu nu vrea sa se faca lobby doar pentru atat, ci si pentru desemnarea Bra;ovului ca viitoare capitala a Regiunii Centru.

Conservatorii spun că descentralizarea de la Ministerul Turismului va fi benefică. Reprezentanţii regionali ai acestuia vor lucra cu administraţia locală, la identificarea şi aducerea unor proiecte. Practic, lucrurile vor fi gesionate ca şi cum Ministerul va fi efectiv chiar în zona respectivă.

Pe acelaşi model se va merge pe viitor şi în ceea ce priveşte fondurile europene. Deocamdată ministrul Maria Grapini nu a nominalizat decât un oraş la capitolul reprezentanţe, Timişoara. Ocazia trebuie fructificată, consideră preşedintele Comisiei pentru comerţ, turism din Consiliul Local, Mircea Boriceanu.

„Ministerul Turismului trebuie să ia în considerare, şi noi vom face toate demersurile necesare către minister şi doamna ministru ca sediul pentru zona centru să fie la Braşov, având în vedere că Braşovul este situat într-o zonă montantă, are o mare perspectivă în ceea ce priveşte turismul, având în vedere că în ultimii ani a crescut numărul de turişti care vizitează oaraşul şi judeţul nostru”, a precizat Boriceanu.

Nu doar reprezentanţa ministerului Tursmului trebuie să se afle la Braşov, spune consevatorul. Consilierul local se angajează să facă toate demersurile posibile din calitatea sa pentru ca Braşovul să fie desemnat capitală a Regiunii Centru.

El a vorbit şi despre zvonurile privind alegerea Mureşului pentru aşa ceva: „Dacă Braşovul are peste 30% din cifra de afaceri, Mureşul are undeva sub 20%, undeva la 18%, din cifra de afaceri a regiunii centru. Cred că din punct de vedere economic nici nu există termeni de comparaţie. Aici probabil sunt alte interese, de altă natură, nu cele economico-administrative. Deci cred că de aceasta vor trebui să ţină seama cei care la momentul respctiv vor face împărţirea şi vor alege capitalele regionale”

Boriceanu consideră că un pas spre acest deziderat a fost făcut atunci când s-a decis ca la Braşov să fie sediul Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor. De altfel, organismul respectiv are atribuţii de control şi în ceea ce priveşte serviciile turistice, a adaugat acesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.