Primăria va fi nevoită să scoată la mezat diverse active pentru a acoperi gaura din buget

Primăria va fi nevoită să scoată la mezat diverse active pentru a acoperi gaura din buget

Bugetul municipiului Braşov va fi destul de limitat în acest an, ţinând cont că deficitul estimat este de 70 de milioane de lei, după cum a precizat secretarul Comisiei de buget-finanţe a Consiliului Local Braşov, Iulian Mara. În acest context, la anumite capitole, sumele alocate vor fi mai mici faţă de anul precedent, iar vizat pentru tăier este capitolul de bunuri şi servicii. „Avem în vedere o analiză foarte atentă a necesarului la acest capitol. Anul trecut, pentru bunuri şi servicii au fost alocate 180 de milioane de lei. Această sumă trebuie să o discutăm foarte serios, fiindcă este un capitol unde putem face unele economii şi de unde să alocăm spre alte direcţii prioritare”, a precizat Iulian Mara.

Mai puţini bani pentru înfrumuseţare

După cum a precizat acesta, vor fi mai puţine fonduri alocate pentru înfrumuseţarea oraşului sau pentru organizarea de diferite evenimente. „Vom vedea în ce măsură astfel de acţiuni au contribuit la atragerea turiştilor. Traversăm în continuare o perioadă de criză şi trebuie să fim mai cumpătaţi în ceea ce priveşte cheltuirea banului public. Trebuie să avem în vedere priorităţile”, a subliniat consilierul local.
Ţinând cont că veniturile estimate sunt la nivelul anului trecut, consilierii local iau în calcul şi valorificarea unor active ale municipalităţii, pentru a acoperi acest deficit bugetar.

Reduceri de 25% la capitolul „panseluţe”

Viceprimarul Adrian Atomei estimează că reducerile la capitolul de bunuri şi servicii pot ajunge chiar şi la 25%, fără a afecta serviciile de bază, cum ar fi repararea străzilor, salubrizarea, deszăpezirea sau iluminatul public. „Pe lângă contractele mari încheiate pe diverse servicii, lunar, sunt diferite alte comenzi, uneori încredinţări directe, şi în urma acestor achiziţii, municipalitatea pierde de fapt. Din bugetul total, cheltuielile cu bunurile şi serviciile au depăşit o treime şi cred cp am putea face o economie de minimum 25%. Trebuie să fim mult mai atenţi la achiziţiile mici şi să găsim şi produse mai ieftine. Vom vedea cu exactitate unde au mers banii anul trecut şi, de exemplu, în ceea ce priveşte înfrumuseţarea oraşului, într-un sens giratoriu este suficient şi dacă punem 100 de flori în loc de 200”, a explicat Atomei.

 1. Atentie : la „panselute” trebuie reduceri de cc 400%, intrucat primarul hot reales a decontat de ex.: in loc de 800 flori plantate in Piata Sfatului, 3000 de flori!
  Escrocul!!!
  Se poate usor verifica.

  Reply
 2. eeee…da poate gasim si cine a dat avize si a semnat pentru bretele de la semafoare care dupa nici un an s-au transformat in giratoriu….ca poate intreaba cineva de sumele cheltuite..asa fara rost..doar sa dam contracte firmelor de casa ale PDL. si nu din brasov..ci de aiurea..
  si cu reparatul strazilor..mai subtire ca sunt contractele cu garantie si in plus..cu juristi ca lumea..nu simulacre de avocati..se pot obliga firmele de utilitati sa isi repare cum trebuie dupa ce sapa…
  nu e normal sa platesc eu sau alt brasovean pt prostiile lui scripcaru si gasca lui de la primarie..

  Reply
 3. voi doi ar trebui (daca nu o faceti deja) sa va intalniti la ceas de seara, sub asternuturi. Asa de des va intalniti pe aici, ca ar fi pacat sa nu procreati. La mai mare.

  Reply
 4. De ce nu te duci tu la „micul si escrocul” senator Grapa Sebastian ??? stii, cel cu multe dosare la D.N.A.Brasov, pe diferite teme…

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.