Sisteme de acces şi supraveghere montate în şcoli din Brașov

Sisteme de acces şi supraveghere montate în şcoli din Brașov

Proiectul de creştere a siguranţei şi securităţii în unităţile de învăţământ din municipiul Braşov a demarat anul trecut a debutat cu montarea în două unităţi de învăţământ, Colegiul Naţional „Emil Racoviţă“ şi Liceul cu program sportiv, a sistemelor de acces şi siguranţă a elevilor şi profesorilor în şcoli.
„Este un proiect mai amplu al primăriei început anul trecut care vizează siguranţa în şcoli. Miercuri am inaugurat sistemele în cele două şcoli, iar pentru acest an vrem să prindem în bugetul local instalarea unor astfel de sisteme în alte 10 şcoli. În plus, vrem să accesăm fonduri europene pentru alte nouă unităţi şcolare astfel ca la sfârşitul anului 2013 să avem 20-22 de şcoli în care să fie funcţionale sisteme de supraveghere şi control al accesului, crescând astfel siguranţa şi securitatea elevilor şi a cadrelor didactice în şcoli“, a declarat într-o conferinţă de presă viceprimarul Răzvan Popa.

Cele două sisteme de supraveghere şi control instalate în cele două şcoli sunt compuse fiecare din câte două cititoare magnetice montate la intrarea în şcoală şi la cabinetele directorilor, camere video de supraveghere, costurile totale ale investiţiei fiind de 15.000 de euro.

Elevii şi profesorii vor primi câte o cartelă personalizată de acces pe care o vor folosi ori de câte ori intră şi ies din incinta şcolii.
Informaţiile sunt stocate local, ulterior urmând să fie integrate cu dispeceratele de control special create la nivelul Poliţiei Locale şi a Primăriei, astfel încât intervenţiile în caz de nevoie să se facă în mod rapid, a mai spus viceprimarul.
Cele două unităţi de învăţământ au fost alese pentru început pentru dotarea cu astfel de sisteme în baza unei hărţi a zonelor de risc din municipiu, întocmită de Poliţia Locală şi Poliţia Municipiului Braşov. Proiectul va fi continuat şi în anul 2014 în funcţie de disponibilităţile bugetului local, a subliniat viceprimarul Răzvan Popa.

  1. 15.000 de Euro cititoare magnetice si cartele pentru elevi , cind incintele scolilor nu sunt intr-un cadru in care accesul sa poata fi facut printr-o spartura a gardului sau escaladarea acestuia? nu era mai simplu ca Politia Comunitara sa-si faca prezenta in apropierea scolilor decit sa-si piarda timpul la terase sau sa dubleze obiective din sarcina Jandarmeriei si a Politiei Romane (de stat)…la cate forte de ordine sunt o eficientizare a activitatilor acestora ar pune scolile in siguranta.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.