RAT desființează 28 barat și modifică traseul liniei 28

RAT desființează 28 barat și modifică traseul liniei 28

Regia Autonomă de Transport (RAT) Brașov anunță modificarea traseului și orarului liniei 28 și desființarea liniei 28 barat.

Aceasta din urmă a funcționat pe perioada în care lucrările de infrastructură din zona Bartolomeu – Stupini au blocat circulația pe o porțiune a străzii Lânii.
Astfel, începând cu data de 17 ianuarie 2013, traseul liniei 28 revine la cel anterior începerii lucrărilor de pe strada Lânii, după cum urmează:

  • traseu dus: Livada Poștei – Strada Lungă – Calea Făgărașului – Strada Spicului – Strada Lanurilor – Strada Agricultorilor – Strada Lânii – Strada Albinelor – cap linie Fundăturii/ICA Ghimbav;
  • traseu întors: cap linie Fundăturii/ICA Ghimbav – Strada Lânii – Strada Molnar Janos – Strada Spicului – Strada Fânarului – Calea Făgărașului – Strada Cărămidăriei – Șoseaua Cristianului – Stadion Municipal – Strada Lungă – Livada Poștei.

Frecvența trecerii prin stații a autobuzelor de pe linia 28 va fi de 10 minute (la orele de vârf din perioada dimineții), de 20 de minute (la orele de vârf din perioada după-amiezii) și de 30 de minute în tot restul zilei. În zilele de sâmbătă și duminică și în zilele de sărbători legale, frecvența trecerii prin stații va fi de 30 de minute. Primele plecări în cursă vor avea loc la orele 5.20 din Livada Poștei și 5.25 din capătul de linie Fundăturii, iar ultimele curse vor pleca la orele 23.28 din Livada Poștei și 23.31 din capătul de linie Fundăturii“, a precizat Silviu Ștefan, purtătorul de cuvânt al RAT Brașov.
Autobuzele de pe linia 28 vor efectua, ca și până acum, două curse zilnice, una dimineața și una după-amiaza, până la Institutul Cartofului. Noile orare de circulație vor fi afișate în stații și pe site-ul www.ratbv.ro.
Începând cu aceeași dată se desființează linia 28 barat. Din ziua de 17 ianuarie 2013, deținătorii de abonamente pentru linia 28 vor putea circula, până la expirarea documentelor de transport, atât pe linia 41, cât și pe noul traseu al liniei 28. Deținătorii de abonamente pentru linia 28 barat vor putea circula pe noul traseu al liniei 28.

Leave a Reply

Your email address will not be published.