Kituri și consiliere pentru mamele de îngeri la Brașov

Kituri și consiliere pentru mamele de îngeri la Brașov

Organizatia Femeilor Social Democrate (OFSD) Brasov se implica in campania de sprijinire a parintilor de ingeri de la Brasov.

Campania a început săptămâna trecută și este initiata si derulata la nivel national de organizatia nonguvernamentala EMMA.

„Campania „Alaturi de parintii de inger din Brasov” isi propune sa ofere suport familiilor care trec prin drama pierderii unui copil la nastere si, in mod special, celor care isi pierd copilul inainte ca acesta sa se nasca, durerea acestora fiind cel mai putin inteleasa. La Brașov, astfel de cazuri sunt de 1 la 200 de nașteri normale, cauzele cele mai răspândite, care produc decesul, fiind contractarea unor viruși în timpul sarcinii sau malformații nedetectate la timp“, a precizat Ioana Donțu, responsabilul cu campania din partea OFSD Brașov.

Alte articole:   Starea de alertă se prelungește cu încă o lună

CITEȘTE ȘI: Brașovul, locul patru în topul nou-născuților la nivel național

OFSD Brasov isi propune sa sprijine dezvoltarea serviciilor de consiliere si suport psihologic adecvat acestui tip de situatie, dar si dotarea maternitatii Brasov cu kitul de amintiri EMMA, pentru a putea oferi parintilor singurele amintiri ce le vor ramane in urma copilului pierdut, , Brașovul fiind al doilea oraș unde se vor distribui aceste kituri, după București.

Kitul, care va putea fi distribuit gratuit parintilor, va contine: o brosura EMMA; un card EMMA de compasiune; un kit pentru luarea in mulaj a amprentelor talpitelor; un card pentru amprentele talpitelor, in tus; o cutiuta pentru pastrarea suvitei de par; un aparat foto Kodak, de unica folosinta; 2 bratari negre de silicon, imprimate cu o inima; un ingeras din panus; un certificat de viata pentru copilasii nascuti fara viata/ un certificat de apreciere pentru micii luptatori si un ursulet de plus pentru a umple bratele goale ale părintilor de îngeri.

Alte articole:   Fonduri nerambursabile pentru tinerii fără job. Câte 25.000 de euro pentru o afacere

Potrivit Ioanei Donțu, în campanie sunt implicați din partea OFSD medici, psihologi și sociologi, care vor acționa alături de voluntarii EMMA. De asemenea, Ioan Donțu spune că a obținut deja acordul directorului Maternității Brașov pentru ca voluntarii OFSD și ai EMMA să acționeze în cadrul unității medicale și să ofere sprijin celor aflați în suferință.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate