Inedit: Lecturi în cabinetele stomatologice!

Inedit: Lecturi în cabinetele stomatologice!
Biblioteca_judeteana_Brasov

Biblioteca Judeţeană Braşov. Foto: Wikipedia

Ziua Culturii Naţionale este marcată la Braşov prin organizarea de lecturi în cabinetele stomatologice din Braşov, acţiune organizată de Biblioteca Judeţeană „George Bariţiu“, în cadrul unui proiect realizat în parteneriat cu Asociaţia Medicilor Dentişti din Braşov.

„Accesibilitatea culturii adevărate, pe care biblioteca o are drept deziderat, ne îndeamnă mereu să deschidem cât mai mult biblioteca spre comunitate. Chiar dacă lectura este un act de for interior, ce se petrece în tăcere, ea poate avea tot mai mulţi adepţi dacă este făcută de altcineva, de un actor sau chiar un bibliotecar cu har. Ziua Culturii Naţionale o vom marca prin mai multe lecturi simultane în cabinete stomatologice, un loc în care oamenii se confruntă cu durerea, dar ar putea fi alinată prin biblioterapie. E adevărat că este vorba despre un loc neconvenţional, dar cartea trebuie să rămână un însoţitor al omului în toate situaţiile. Pe de altă parte, ne propunem să stârnim curiozitatea, utilizând cu folos un timp ce se scurge oricum în aşteptare, şi care prea de multe ori poate fi umplut doar cu o lectură grăbită a unor tabloide sau reviste cu subiecte mondene“, se precizează într-un comunicat de presă al Bibliotecii Judeţene „George Bariţiu“.
Biblioteca Judeţeană „George Bariţiu“ este parteneră într-un proiect care are loc în alte câteva oraşe din ţară ce presupune crearea unor momente de lectură inedite prin folosirea unor surse de iluminat inedite cum ar fi, torţe sau farurile de la motocicletă.
„Lecturi aprinse“ este un concept lansat de Biblioteca Judeţeană Timiş care propune lecturi în surse inedite de lumină. Iniţiativei timişorene s-a alăturat şi Biblioteca Judeţeană „George Bariţiu“, împreună cu alte două biblioteci reprezentative ale judeţelor Sibiu şi Dolj.

  1. Inedita idiotenie: stai cu morcovu’ n-c..r la dentist, si unii cred ca intre timp iti mai arde de citit…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.