Poiana Brașov și Predealul nu mai au căutare printre ortodocșii de rit vechi

Poiana Brașov și Predealul nu mai au căutare printre ortodocșii de rit vechi

Numărul turiştilor din Republica Moldova, Ucraina sau Rusia care vin în Poiana Braşov sau la Predeal pentru petrecerea Crăciunului şi a Anului Nou pe stil vechi este tot mai mic de la un an la altul, au precizat pentru Agerpres reprezentanţii agenţiilor de turism de la marile hoteluri din Poiana Braşov.

„Turiştii au început să vină, dar numărul lor este de câteva zeci faţă de anul trecut. Acest lucru se observă mai ales de când au nevoie de anumite documente pentru a intra în ţară”, a declarat joi reprezentantul Agenţiei de turism de la hotelul Alpin.  Tot în Poiana Braşov, la hotelul Sport nu a fost făcută nicio rezervare pentru petrecerea sărbătorilor pe rit vechi.
Şi la hotelurile Rozmarin şi Belvedere din Predeal numărul turiştilor din Republica Moldova, Rusia sau Ucraina este mult mai mic faţă de alţi ani.
„Nu putem vorbi de grupuri mari, ci de câteva zeci de persoane care s-au cazat la hotelul Rozmarin pentru petrecerea Crăciunului, nu şi a Anului Nou pe stil vechi”, au precizat reprezentanţii hotelului Rozmarin. Aceeaşi situaţie este şi la hotelul Belvedere.
Chiar dacă numărul turiştilor din cele trei ţări este mult mai mic, hotelurile din Poiana Braşov şi Predeal nu mai au locuri de cazare libere până în 8 ianuarie, iar altele chiar până în 13 ianuarie când se termină vacanţa elevilor. Deocamdată preţurile rămân aceleaşi la cazare şi la masă, eventuale reduceri fiind posibile spre sfârşitul lunii ianuarie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.