Rulmentul nu mai produce, dar va ansambla rulmenți

Rulmentul nu mai produce, dar va ansambla rulmenți

În urmă cu câțiva ani, muncitorii au ieșit pentru ultima oară pe poarta societății. Foto: Sebastian Dan

„Suntem în stadiul de reparaţii de utilaje. Probabil că va mai dura o perioadă, poate două – trei luni, până când vom demara producţia”, a declarat omul de afaceri Ede Erdely, reprezentant al URB – Universal Rulmenţi Bearings SRL Braşov, noua denumire a companiei Sigur Imob SRL, societatea care în urmă cu doi ani a achiziţionat opt hectare din suprafaţa fostei uzine de rulmenţi.

Aceste active au fost achiziționate pentru suma de 2,6 milioane de euro. Tot firma Sigur Imob SRL Braşov şi-a adjudecat şi licitaţia pentru sistemul energetic, pentru circa 400.000 de euro.

Alte articole:   A început livrarea tichetelor sociale pentru masa de Paște. Cine va beneficia de vouchere

Erdely a mai precizat că nu se pune problema unei producţii integrate a rulmenţilor, ci doar a asamblării rulmenţilor. „Oţelul este mult mai ieftin în China sau în India, aşa că nu putem să cumpărăm de aici. Vom cumpăra componentele din alte părţi, iar aici le vom asambla”, a precizat pentru bizbrasov.ro omul de afaceri, care vrea să angajeze foști angajați ai întreprinderii.

Practic este preluat modelul omului de afaceri Ioan Neculaie, care nici el nu fabrică autocamioane, ci le ansamblează la Roman SA, cu componente achiziționate de la firmele specializate pe producția de subansambluri auto.

Distribuie dacă îți place!