Cum racola băieții medicul Horațiu Rus aka doctorul „Stela“

Cum racola băieții medicul Horațiu Rus aka doctorul „Stela“

Horațiu Rus. Foto: Libertatea

11.00 Instanţa a decis arestarea medicului Horaţiu Rus pentru o perioadă de 29 de zile. Arestaţi au mai fost şi Dodo Ferencz de 41 de ani pentru constituire de grup infracţional, trafic de minori, trafic de persoane, act sexual cu un minor, Lazarovici Valentin de 40 de ani, pentru trafic de minori, trafic de persoane şi act sexual cu un minor, Cojocaru Traian de 37 de ani pentru act sexual cu un minor, Ene Ioan Daniel de 40 de ani pentru trafic de minori şi trafic de persoane.

Pentru alte două persoane, cetăţeanul italian Finneso Michelle de 44 de ani şi Iancu Ioan de 50 de ani, instanţa a respins propunerile de arestare preventivă.

Al optulea suspect, Borşan Ovidiu, de 32 de ani, va fi audiat marţi de către procurori, el fiind adus la DIICOT Braşov de la Timişoara. Toate cele cinci persoane arestate preventiv au făcut recurs care se va judeca în zilele următoare, la Curtea de Apel.

7.00 Procurorii DIICOT Braşov susţin că medicul cardiolog Horaţiu Rus i-a spus unui minor că nu mai are mult de trăit, singura salvare fiind un medicament din America pe care i-l poate da doar dacă întreţine relaţii sexuale cu el. Potrivit procurorilor, doctorului i se spunea „Stela”.

Alte articole:   Constantin Brutaru, de la multinațională, la privat: O nevoie de emancipare profesională!

Tribunalul pentru minori din Braşov a luat ieri în discuţie propunerea procurorilor DIICOT Braşov de arestare preventivă pentru 29 de zile a şapte persoane acuzate de trafic de persoane, viol şi întreţinere acte sexuale cu minori, victimele fiind băieţi care proveneau din familii sărace. Printre cei propuşi pentru arestare se află şi un cunoscut medic cardiolog braşovean de la Spitalul Clinic de Urgenţă, Horaţiu Rus, acuzat de două acte de viol şi un act de întreţinere relaţii sexuale cu un minor. Alături de Rus, căruia membrii reţelei îi spuneau Stela, a mai fost reţinut pentru 24 ore şi un transsexual, Traian Cojocaru, cunoscut ca Dana de Kronstadt, fost Miss Travesti. Şeful reţelei din Braşov era Ferenc Dodo, zis Feriboata, patronul unui club privat din Braşov, club destinat homosexualilor şi lesbienelor.

CITEȘTE ȘI:

Anchetatorii i-au audiat şi pe minorii care au fost victimele reţelei, tinerii descriind cu lux de amănunte ce au păţit. „În cursul lunii februarie 2012 a fost internat (minorul – n.r.) la Secţia Cardiologie I şi ulterior la Secţia Cardiologie II, unde l-a cunoscut pe Rus Horaţiu, acesta l-a consultat, spunându-i că suferă de pericardită acută, iar după două zile i-a comunicat că se impune efectuarea unui ecograf; acesta a fost contextul în care, rămaşi singuri, doctorul a început să-l pipăie, spunându-i că un prieten de-al său are nevoie de sperma lui, pentru care este dispus să îi ofere suma de 50 lei, dacă acceptă să facă sex oral; partea vătămată a refuzat, împrejurare în care doctorul, insistând, i-a comunicat că diagnosticul pe care îl are este foarte grav şi că nu mai are mult de trăit, singura posibilitate fiind legată de ajutorul pe care medicul i-l poate oferi, procurându-i medicamente din America; ştiind că provine dintr-o familie săracă, partea vătămată a fost nevoită să accepte să întreţină raport sexual oral; creând această dependenţă legată de starea ei de sănătate, doctorul a întreţinut şi ulterior raporturi sexuale orale şi anale cu partea vătămată”, se arată în referatul DIICOT cu propunere de arestare preventivă.

Alte articole:   VIDEO Noi detalii despre parcul care ar urma să fie construit pe fosta platforma industriala IUS - Lubrifin - Lemexim

Minorii folosiţi de gruparea de proxeneţi erau răsplătiţi cu sume de bani între 50 şi 100 de lei, dar şi alte lucruri, cum ar fi ceasuri sau mâncare.

Cetăţeni străini implicaţi

Procurorii au cerut arestarea şi pentru un cetăţean italian, Finesso Michele, acuzat de trafic de minori. În urma anchetei, procurorii au descoperit că din declaraţia martorului cu identitate protejată „Ionuţ” a rezultat că Finesso Michele şi Ene Ioan Daniel apelează la Tofi Paolo, alt cetăţean italian, care postează anunţuri pe site-urile de socializare, aceasta fiind modalitatea prin care clienţii homosexuali pot beneficia, contra cost, de întreţinerea de raporturi sexuale cu minorii puşi la dispoziţie de către Finesso Michele.

Alte articole:   Canionul 7 Scări și Tiroliana se redeschid mai repede

În declaraţia martorului cu identitate protejată se mai arată că preţul unui astfel de raport sexual este de 200 euro, fiecare minor primind de la cetăţenii italieni 50 euro şi alte bunuri. În ceea ce-i priveşte pe ceilalţi membri ai reţelei, procurorii DIICOT arată în referat: „În legătură cu Măciucă Daniel-Sebastian, Lazarovici Valentin şi Borşan Florentin-Ovidiu există indicii în sensul că aceştia, la solicitarea lui Dodo Ferenc, au recrutat persoane majore şi minore de sex masculin, în special din centrele pentru persoane fără adăpost şi din casele de copii, pe care fie prin violenţă, fie prin oferirea de bani, băuturi alcoolice şi substanţe stupefiante le-a determinat să se deplaseze în clubul de unde mai apoi Dodo Ferenc i-a plasat diferiţilor clienţi„.

Distribuie dacă îți place!