Pronunțarea în dosarul lui Blejnar, amânată o săptămână

Pronunțarea în dosarul lui Blejnar, amânată o săptămână

Magistraţii Tribunalului Braşov au amânat marţi, cu o săptămână, pronunţarea privind solicitarea lui Sorin Blejnar, fostul şef al ANAF, care a cerut restituirea dosarului la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov în care este acuzat de evaziune fiscală cu produse petroliere cu un prejudiciu de peste 21 de milioane de lei la bugetul de stat, a declarat, marţi, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Braşov, judecătoarea Alina Mioc.

La termenul din 4 decembrie a procesului care se desfăşoară la Tribunalul Braşov, Sorin Blejnar a solicitat instanţei restituirea dosarului la Parchet, pronunţarea la solicitare urmând să aibă loc în 11 decembrie, dar magistraţii au anunţat marţi că pronunţarea va avea loc în 18 decembrie. Atunci Sorin Blejnar a spus că a solicitat restituirea dosarului la Parchet pentru ilegală sesizare a instanţelor de judecată de către procurorul de caz.

‘Adică a sesizat şi a întocmit un rechizitoriu fără să aibă nici un fel de fundament, a făcut nişte consideraţii generale cum că aş fi făcut, fără să indice clar, concret, cu cine, ce. Desigur sunt nevinovat’, declara Sorin Blejnar.

De asemenea, Blejnar a invocat că lipseşte urmărirea penală faţă de persoana sa şi că nu s-au administrat niciun fel de probe pe care el le-a solicitat în cadrul urmăririi penale.

Procesul lui Sorin Blejnar a început în luna octombrie la Tribunalul Braşov, alături de el în dosar fiind cercetaţi şi fostul său consilier Codruţ Marta, doi şefi de la Direcţia pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Braşov, reprezentanţi ai unor societăţi comerciale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate