Primarul George Scripcaru susţine că bugetul local a sărăcit. Vezi care este motivul

Primarul George Scripcaru susţine că bugetul local a sărăcit. Vezi care este motivul

Primăria Braşov şi-a cam golit sacul, după ce a achitat lucrări de zeci de milioane de lei, însă banii care ar fi trebuit rambursaţi din fonduri europene se lasă aşteptaţi. În cadrul proiectelor finanţate prin Programul Operaţional Regional, pe diferite axe, Primăria Braşov a achitat, până acum, din bugetul local, lucrări în valoare de 27 de milioane de lei. La acestea se mai adaugă alte lucrări executate şi încă neplătite în cuantum de zece milioane de lei. „La aceste proiecte finanţate prin POR regula este că plătim noi din bugetul local şi apoi primim banii de la Uniunea Europeană. Din septembrie, nu am mai primit nici un leu, iar acest lucru duce la alte blocaje. Le-am cerut constructorilor să nu ne mai dea facturi spre decontare, fiindcă nu avem posibilitatea să le achităm acum, iar astfel le blocăm şi lor activitatea, aceştia fiind obligaţi să achite TVA”, a explicat primarul George Scripcaru.

Alte proiecte sunt puse în pericol

Pe lista de proiecte pentru care edilii au plătit lucrări, dar nu şi-au mai recuperat toţi banii se regăseşte şi Pasajul Independenţei şi Drumul Coresi, inaugurate în această toamnă, în valoare de peste 50 de milioane de lei, şi pentru care cofinanţările din fonduri europene erau de 98%, dar şi dublarea Pasajului Fartec (proiect în valoare de 23,5 milioane de lei), reabilitarea Căminului pentru Persoane Vârstnice (în valoare de 6,8 milioane de lei) sau transformarea Cinematografului Patria în sediu pentru Filarmonică (în valoare de 10,9 milioane de lei), care se află în curs de execuţie. „Dacă nu vom primi banii suntem nevoiţi să stopăm alte proiecte aflate în curs de derulare şi să renunţăm la cele viitoare, fiindcă dacă nu avem fonduri blocăm şi activitatea firmelor care derulează lucrările. Este foarte important ca aceste lucruri să se echilibreze”, a subliniat primarul.

Primarul cere sprijinul parlamentarilor

George Scripcaru a mai tras un semnal de alarmă şi cu privire la cele şapte proiecte europene în valoarea de peste 300 de milioane de lei pentru care se aşteaptă semnarea contractelor de finanţare. „Sper ca noii parlamentari să ne acorde sprijinul necesar, pentru ca să ajungem să semnăm contractele pentru aceste proiecte. Aceste proiecte înseamnă o sumă mare de bani pe care o primim de la Uniunea Europeană, locuri de muncă şi rezolvarea unor necesităţi ale oraşului”, a explicat primarul.
Totodată, edilul a ţinut să sublinieze că la acest moment se impune intervenţia parlamentarilor de Braşov şi pentru a duce la bun sfârşit câteva dintre proiectele care sunt aproape de final, dar pentru care nu s-au mai alocat bani, cum ar fi Sala Sporturilor, Bazinul Olimpic şi Grădina Zoologică.

Leave a Reply

Your email address will not be published.