Salvamontiștii avertizează: pericol de avalansă în Piatra Craiului!

Salvamontiștii avertizează: pericol de avalansă în Piatra Craiului!

Turiştii care ajung în această perioadă în Masivul Piatra Craiului sunt avertizaţi să nu se aventureze pe creste sau pe trasee necunoscute pentru că este pericolul de alunecare pe abrupt şi de producere a avalanşelor, a declarat duminică şeful Salvamont Zărneşti, Ioan Pivodă.
Stratul de zăpadă depăşeşte cu puţin 20 de centimetri în Masivul Piatra Craiului, dar există pericolul de alunecare pe abrupt pentru că zăpada este încă moale şi nu este depus un strat consistent. Şi în zona de creastă este pericol în această perioadă din cauza traseelor destul de dificile în timpul verii, dar mai ales iarna. Deocamdată, nu ne-am confruntat cu probleme, dar în perioada Crăciunului şi a Anului Nou la cabana Curmătura vin destul de mulţi turişti şi ar fi bine să respecte avertizările salvamontiştilor“, a spus şeful Salvamont Zărneşti, citat de Agerpres.

El a precizat că pe toate traseele din Masivul Piatra Craiului sunt montate plăcuţe de avertizare, iar dacă sunt respectate de turişti nu au cum să fie probleme majore.

Leave a Reply

Your email address will not be published.