Concert omagial Ilarion Ionescu-Galaţi la Filarmonica Brașov

Concert omagial Ilarion Ionescu-Galaţi la Filarmonica Brașov

Filarmonica Braşov vă invită joi, de la ora 19.00,  la un concert simfonic prin care reputatul dirijor Ilarion Ionescu-Galaţi este sărbătorit la cei 75 de ani de viaţă şi 55 de activitate.

La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Ilarion Ionescu-Galaţi, iar solist va fi fiul maestrului dirijor, violonistul Florin Ionescu Galaţi.

Din program: R. Wagner – Uvertura la „Maestrii Cantareti din Nurnberg”, C. Saint-Saens – Rondo Capricioso op. 28, P. de Sarasate – Zigeunerweisen op. 20, J. Brahms – Simfonia I in do minor op.68.
Figură proeminentă a şcolii interpretative româneşti, Ilarion Ionescu – Galaţi este denumit „dirijorul pictor”. El a studiat vioara la Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti, a fost bursier la Ecole Normale de Paris, studiind tehnica şi arta conducerii orchestrelor simfonice. Apoi s-a perfecţionat în America cu mari dirijori.

Din 1968, de la întoarcerea sa în România, a devenit dirijor permanent al orchestrei filarmonice din Braşov. A dirijat de atunci toate orchestrele naţionale, iar în străinătate a condus orchestre simfonice de pe toate continentele.

Biletele se pot procura de la sediul Filarmonicii Braşov din Str. Apollonia Hirscher, nr. 10  tel.: 0268473058, agenţia de bilete, de luni până joi între orele 12 – 15 şi de la sala de concert începând cu ora 18.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.