„Noapte albă“ la Biblioteca Județeană „George Barițiu“

„Noapte albă“ la Biblioteca Județeană „George Barițiu“
Biblioteca_judeteana_Brasov

Biblioteca Judeţeană Braşov. Foto: Wikipedia

Noaptea albă a bibliotecilor va avea loc sâmbătă spre duminică și constă într-o serie de evenimente culturale şi artistice şi se bucură de participarea a numeroase instituţii de profil din întreaga ţară.

Astfel, și Biblioteca județeană „George Barițiu“ îşi va deschide porţile în afara orelor obişnuite ale programului de lucru şi-şi va primi oaspeţii cu evenimente speciale, experimente culturale în premieră.

„Campania de anul acesta reprezintă o ieşire la rampă fără precedent a bibliotecilor şi nu mă refer exclusiv la bibliotecile publice. Vorbim, practic, de cea mai importantă mobilizare nocturnă a bibliotecilor din România, într-un periplu cultural şi artistic amplu, pe mai multe paliere, funcţie de îndrăzneala şi imaginaţia bibliotecarilor implicaţi”, a declarat Ioana Crihana, director executiv al ANBPR.

Astfel, preţ de o noapte, fiecare bibliotecă participantă la Nocturna Bibliotecilor va încerca să îşi surprindă vizitatorii cu oferte inedite, de la vizite de sedii, proiecţii de filme, concerte, lansări de carte, ateliere de creaţie până la întâlniri cu autori, concursuri, expoziţii şi demonstraţii de virtuozitate artistică.

„Ca manifestare pro-lectură şi eveniment de promovare naţională a culturii în toate formele ei, Nocturna Bibliotecilor vine să conştientizeze, mai profund decât până acum, rolul tot mai activ pe care instituţia bibliotecii trebuie să-l reclame în societatea actuală”, a declarat Dragoş-Adrian Neagu, preşedintele ANBPR.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate