Învățăturile lui Puchianu către Ialomițianu

Învățăturile lui Puchianu către Ialomițianu

Liderul filialei Brașov a Forței Civice, Dumitru Ioan Puchianu, a explicat pe înțelesul bugetarilor de genul Gheorghe Ialomițianu (PDL, cel mai bun sinistru al Finanțelor din România),  de ce nu trebuie să mai avem în astfel de funcții persoane atât de competente, că se duce dracului ce a mai rămas din economia României.

Puchianu, om de afaceri, a plecat de la un exemplu concret, iar pentru a nu pune probleme indivizilor cu mânecuțe de la Fisc, a lucrat cu cifre rotunde. Să zicem că un brașovean, fie el și din Bartolomeu, unde i-a apărat  interesele în Parlament dl. Ialomițianu, are un salariu net de 1.000 de lei. Pentru acest salariu plătit pe bune, nu la negru, atât brașoveanul, cât și patronul lui mai plătesc încă 1.000 de lei taxe și impozite la stat.

Și pleacă omul acasă, mai mult sau mai puțin fericit că din valoarea muncii lui, pentru care per total firmă plătește 2.000 de lei, jumătate se duce la stat, pe mâna unor indivizi de genul Ialomițianu. În drum spre casă, brașoveanul merge și la magazin, ca să își ia cele necesare traiului și mai plătește și facturile de întreținere. Toate poveștile astea – bunuri și servicii – costă pe bune cu 24% mai puțin, cât este TVA, bani care se duc la stat. Adică alți 240 de lei din salariul brașoveanului se  duc iar în buzunarul statului, manevrat de indivizi ca Ialomițianu.

Așa ajunge brașoveanul ca din munca lui de 2.000 de lei, el să beneficieze doar de 760 de lei. Mai mult, dacă mai luăm în considerare și faptul că și produsele și serviciile fără TVA deja includ alte taxe și impozite plătite de către cei care au prestat serviciile respective sau au muncit pentru realizarea unor produse, ajungem la concluzia că brașoveanul implicat direct în producție beneficiază de 25% din valoarea muncii lui, pentru a susține un sistem bugetofag, plin de instituții care nu își au rostul, dar care creează posturi extrem de bine plătite pentru clienții politici.

Pentru acest sistem bugetofag dl. Ialomițianu a tăiat pensiile, a tăiat salariile, a tăiat indemnizațiile pentru creșterea copiilor, a băgat în faliment cu o fiscalitate excesivă zeci de mii de firme. Pentru acest sistem bugetofag dl. Ialomițianu a alocat banii, care s-au drenat în conturile clienților PDL. Și nu este vorbă doar de Brașov, ci de întreaga țară.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

De top în Brașov