Avem şosea directă între Triaj şi Bartolomeu. Vezi cum se va circula în această zonă FOTO

Avem şosea directă între Triaj şi Bartolomeu. Vezi cum se va circula în această zonă FOTO

Panglica inaugurală a fost tăiată de primar în această dimineaţă. Foto: Andrei Paul

Astăzi, primarul George Scripcaru a dat drumul oficial la circulaţie pe noua şosea ce traversează fosta platformă Tractorul (Drumul Coresi), dar şi pe Pasajul Independenţei, care traversează calea ferată şi face o legătură directă între cartierele Tractorul şi Bartolomeu. Tot în sensul fluidizării traficului, în maximum două săptămâni va fi finalizat şi sensul giratoriu de la intersecţia Independenţei cu 13 Decembrie. „Lucrările au fost terminate în avans, dar aşa este cel mai bine, fiindcă dacă ne prindea sezonul rece am fi avut mai multe cheltuieli cu conservarea lucrării, existând riscul degradării ei”, a precizat primarul George Scripcaru.

Alte articole:   Viceprimarul Costel Mihai cere autorităților să verifice staţia de asfalt are funcționează fără aviz

Drumul „Coresi“ are2,9 kilometri şi trei tronsoane şi leagă strada Hărmanului de strada 13 Decembrie, prin fosta platformă industrială Tractorul. Primul tronson, de 719,91 metri, porneşte din strada 13 Decembrie, prin interiorul platformei Tractorul. Cel de-al doilea tronson, de 824,3 metri, continuă traseul prin interiorul fostei platforme industriale, până la limita acesteia cu REMAT, iar cel de-al treilea tronson, măsurând 584,27 metri, va merge de la REMAT până la intersecţia cu strada Hărmanului. De-a lungul drumului sunt trei sensuri giratorii, câte unul la intersecţia cu strada 13 Decembrie şi strada Hărmanului şi unul în interiorul viitoarei zone economice Coresi, prin care se va face accesul spre viitorul mall al Auchan.

Alte articole:   Majorarea alocațiilor în etape, respinsă de Senat

O nouă linie RAT

Pasajul Independenţei are o lungime de 671 de metri şi două benzi de circulaţie fiind prevăzut cu nouă deschideri, cu o lungime totală de 256 de metri. Pentru a resistematiza circulaţia în zonă, au fost executate bretele de legătură pentru racordarea străzii Independenţei cu străzile Gloriei şi Aluminiului. Totodată, au fost proiectate şi bretele de legătură şi pentru legarea străzilor Buzeşti şi Grigore Ureche, precum şi cu pasajul Fartec. Valoarea totală a acestei investiţii a fost de 25,4 milioane de lei, finanţată prin Programul Operaţional Regional „Poli urbani de creştere”.Panglica inaugurală a fost tăiată de primarul George Scripcaru împreună cu un locatar din zonă, Rada Dumitru, care a participat şi la inaugurarea Podului Fartec în 1972.

Alte articole:   Constructorul lotului Râșnov - Cristian, în topul drumarilor harnici în iulie

Noua rută scurtează cu câţiva kilometri drumul dintre Triaj şi Bartolomeu, iar de luni, pe noua cale de acces va circula şi o linie de autobuz, 15, pe traseul Triaj – Stadionul Municipal.

 

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...
 1. […] Realizarea pasajului de cale ferată de pe strada Independenței, care face legătura între Bartolomeu și Tractorul, este de departe cea mai mare realizare a adminstrației Scripcaru. […]

  Reply
 2. In zona "alexandru ciurcu"nu se face nimic ???

  Reply
 3. Pe cand si strada Socec?! Pe aleile aferente suntem ca in Evul Mediu,fara canalizare,apa sau asfalt! Fereasca Dumnezeu de o ploaie mai abundenta!

  Reply
 4. Poate puneti niste limitatoare de viteza si pe centura, asta asa ca nu sunt destule in oras….

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate