Spitalul de Pediatrie va fi informatizat pe bani europeni

Spitalul de Pediatrie va fi informatizat pe bani europeni

Ministerul Comunicațiilor a anunțat că dosarul depus de Spitalul de Pediatrie din Brașov a obținut punctajul necesar pentru aprobarea finanțării necesare informatizării în totalitate a acestei instituții.

„Finanțarea este binevenită, în contextul în care știți foarte bine că există o presiune pe medici ca să elibereze rețete electronice, suma totală pe care o va primi spitalul fiind de 1-1,2 milioane de lei“, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, Mihai Pascu.

Acesta a mai venit cu o veste bună: noul ministru al Sănătății, Raed Arafat, „a recunoscut eforturile făcute de Consiliul Județean Brașov pentru modernizarea și dotarea spitalelor din județ, și a recunoscut unitățile de primiri urgențe (UPU) de la Spitalul Clinic Județean de Urgență și de la Spitalul de Pediatrie, care până acum nu erau cunoscute ca funcționând ca atare și nu erau finanțate corespunzător de către Ministerul Sănătății. Practic, cu această clasificare, de anul viitor cele două UPU vor avea asigurată nu doar finanțarea aferentă serviciilor de urgență prestate aici, dar vor primi și aparatură performantă“, a precizat Pascu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.