Scrisoarea cititorului: Cum salvăm păsările de clădirile cu geamuri reflectorizante?

Scrisoarea cititorului: Cum salvăm păsările de clădirile cu geamuri reflectorizante?
Suntem un grup de iubitori ai pasarilor din Brasov. Va scriem deoarece am observat ca tot mai multe pasari mor izbindu-se de o cladire cu ferestre din sticla reflectorizanta (gen oglinda).
Nu este prima data cand acest lucru se intampla, din pacate de cele mai multe ori nu sunt pasari comune, ci pasari care au cuiburile in padurile din Brasov (cintezoi, ciocanitoare, pitigoi, bot gros etc.).
Va rugam sa ne indrumati catre autoritate care poate lua masuri in aceste situatii, in cazul in care nu ne-am adresat cui trebuie.
Contactat de noi, președintele Societății Ornitologice din România, filiala Brașov, prof. dr. ing. Dan Traian Ionescu, ne-a declarat: „Din pacate sunt mai multe astfel de cladiri in Brasov, in acest caz fiind o cladire proprietate privata nu poate interveni primaria sau alta autoritate, mai ales ca nu exista o legislatie care sa interzica un anumit tip de geam pentru ca se lovesc pasarile. Rezolvarea ar fi doar lipirea unor siluete de pasari rapitoare care se gasesc de vanzare in diverse magazine pet-shop, dar mai ales la Hornbach“, a precizat prof. dr. ing. Dan Traian Ionescu, cadru didactic în ccadrul Facultății de Silvicultură Brașov.
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.