Razii la balastierele de la Tărlungeni și Budila

Razii la balastierele de la Tărlungeni și Budila

Prefectul Braşovului, Mihai Mocaci i-a solicitat noului comisar șef al Gărzii de Mediu, Mircea Paraschiv, cel care a fost director al CET Braşov în urmă cu vreo opt ani, să demareze de urgenţă controale şi în zona balastierelor de la Tărlungeni şi Budila, după ce, în vară, Prefectura şi Garda de Mediu au impus unele măsuri ca urmare a faptului că aceste zone se transformaseră în rampe de gunoi.

„Am primit informaţii că și la această oră vin camioane pline cu moloz şi le descarcă în gropile fostelor balastiere de la Budila. Vreau să înţeleagă atât localnicii, cât şi primarii, că nu mai putem depozita gunoaiele la întâmplare. Sper să facem echipă bună cu noua conducerea a Gărzii de Mediu, pentru ca agenţii economici să înţeleagă că nu mai permitem încălcarea legii”, a subliniat Mohaci. Pe valea Tărlungului, între Tărlungeni şi Budila, sunt mai bine de 20 de balastiere, după estimarea reprezentanţilor de la Garda de Mediu.
Pentru depozitare ilegală a deşeurilor, concesionarii balastierelor riscă amenzi între 20.000 şi 40.000 de lei, iar primăriile care nu supraveghează respectarea legii pe terenurile concesionate pot fi şi ele pedepsite cu amenzi între 5.000 şi 15.000 de lei. Totodată, comisarii de mediu vor verifica şi cariera de la Tărlungeni, care se află în apropierea unui hotel, cu privire la modul de funcţionare, deoarece aici nu există autorizaţie de funcţionare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.