blog-logo

I-auzi ce face preacinstitul Scripcaru „Zeus“ – interceptări telefonice incendiare

I-auzi ce face preacinstitul Scripcaru „Zeus“ – interceptări telefonice incendiare

Foto> Adevărul

Dosarul în care sunt inculpaţi fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar şi consilierul acestuia, Codruţ Marta, conţine interceptări spectaculoase care s-au scurs în redacția portalului de business money.ro.

De departe, cea mai spectaculoasă este cea în care Sorin Blejnar vorbește la telefon cu președintele Traian Băsescu, în 2010.

Este o premieră absolută ca într-o interceptare să apară numele președintelui unei țări care vorbește cu șeful Fiscului despre datoriile pe care statul român le are de recuperat de la kazahii de la KazMunaiGaz, companie care a preluat Rompetrol. În acea stenogramă, președintele îi cere lui Blejnar să fie atent la strategia kazahilor care urmau să plătească statului 54 de milioane de euro. „Sorine, ai grijă  să nu dăm de belea!”, îl avertiza Traian Băsescu pe Blejnar.

CITEȘTE ȘI:

Într-o altă interceptare telefonică, Blejnar vorbea cu Elena Udrea și o întreba ce să facă cu „alea” și cui să le distribuie: ciocolată, zahăr etc. În altă stenogramă, Sorin Blejnar vorbește cu Codruț Marta despre un posibil ofițer acoperit la OMV care le provoacă doar „belele”, iar tot din același dosar, primarul Brașovului, poreclit ZEUS, vorbește cu un deputat despre un contract cu dedicație pentru un cablist, scrie Adevărul.

Alte articole:   Şoferi, atenţie la drum! Ceață densă și chiciură în mai multe localități din județul Brașov

Bărbat: Alo, domnu preşedinte primar, ce faceţi?

Scripcaru: să trăiţi, domnu preşedinte! Cu partidu pe aici, mă zbat şi eu pe la Bucureşti.

Deputat: Auzi excelenţă! Eu am reţinut atunci seara că tu ai avea posibilitatea să închiriezi reţeaua aia subterană pentru un anumit operator. Întrebarea mea este următoarea, cât luaţi voi pentru km?

Scripcaru: Deci e foarte important ca cei care vor să vadă întâi despre ce este vorba, că un operator dacă nu vede că sistemul este continuu şi doar pe bucăţele aşa, o să aibă ce ştiu eu ce…părere.

….

Scripcaru: Dacă e, ca să-ţi spun astea acuma exact trebuie să mă uit pe hârtii, că nu ştiu toate detaliile

Alte articole:   În spitalele din județul Brașov sunt internate 382 de persoane care au COVID-19, 28 dintre acestea sunt la ATI

Deputat: Că facem un contract de închiriere pe ce stiu eu 10 ani, aşa, dar un preţ care să trăiască primăria 10 ani!

Deputat: adică noi venim şi luam tot, tot ce ai! Toate tronsoanele. Luam şi noi ce putem pe acolo, mai pe decesubt, prin canale.

Scripcaru: Da, da, tronsoane.

Deputat: Deci vezi tu câţi km ai şi îmi spui..bă, atâta e km. Dacă ne convine, luăm, dacă nu, nu. De ex, am înţeles că unele oraşe închiriază undeva între 15, 16 milioane km de lei vorbesc. Dacă depăşeşte 20 de milioane atunci poti să ţi-l ţii, să îl dai cui vrei tu, că nu ţi-l iau.

Alte articole:   26.11.2020 În județul Brașov, incidența COVID-19 este de 7,02 la mia de locuitori

….

Deputat: E treaba bună, 10 ani de zile stai şi tai factură, nu faci nimic altceva. Şi chiria anuală. N-ai treabă, îţi vine la sfârşitul anului.

Scripcaru: O să taie cine va fi primar

Deputat: Bă, nu ştiu cine va fi primar. Poate vin eu, candidez eu. Mai candidez şi eu 8 ani de zile, te-ai învăţai, şi cu 4 viceprimar, 12, îţi ajunge mă!

CITEȘTE ȘI:

 

Distribuie dacă îți place!
 1. […] http://newsbv.ro/2012/10/20/i-auzi-faci-preacinstitul-scripcaru-zeus-interceptari-incendiare/ Share this:FacebookTwitterLinkedInStumbleUponDiggRedditEmailPrint This entry was posted in Stiri Locale Brasov and tagged 1235.ro, aeroport brasov, aeroportul brasov, anunturi brasov, articole brasov, Articole din ziarele, bloguri brasov, blogurile si revistele din Brasov, gazeta brasovului, jurnal 1235, liceul saguna, reviste brasov, stiri brasov, stiri locale, stiri locale brasov, Stiri Locale Brasov | Tagged 1235, stiri video brasov, wiki brasov, wikibrasov.wordpress.com, ziare anunturi brasov, ziare brasov, ziare online brasov by montecarlomonaco. Bookmark the permalink. Cancel Reply […]

  Reply
 2. Deputatul asta este…..este…..Constantin Nitaaaaaaaaaaaaaa!

  Reply
 3. Adica C-tin Nitaaaaa! (zis Pateu) face parte din caracatita transpartinica (nu vorbesc acum de conexiunea italiana a dansului)…?
  Si inca mai este pe listele electorale…???
  Ioio, ioi, mai, mai…

  Reply
 4. ca unul care am spus in dese randuri de relatia mai mult decat amicala dintre george si pres-ul nita, nu sunt surprins…ce ma surprinde este ca zeus e scripcaru…stiam de porecla zeciuiala pt george dar chiar zeus…zeus apare pe note secrete..cu cod 000-stric secret de stat…apar note privind oastea lui zeus…nu e de gluma…daca se continua cu sarabanda interceptarilor…vom avea surprize mari….dincolo de lumea masonilor se pare ca intram in cea a serviciiilor secrete…si daca analizam ca seful SRI brasov a fost schimbat tocmai in toamna asta, in perioada preelectorala …intelegem ca e vb de conexiuni transfrontaliere

  Reply
 5. Da de ce nu ar fi Ghise-pise? Din stenograme, nu prea reiese ca face nimic scripcaru, mai degraba ala cu care vorbeste a dat cu vorba mare. apropos, pe cand o stenograma cu luminatul si purul Aristotel zis si vopsea pe chelie (no offence)? Atunci o sa strigati ca e dosar politic, nu?

  Reply
 6. […] CITEȘTE ȘI: I-auzi ce face preacinstitul Scripcaru „Zeus“ – interceptări telefonice incendiare […]

  Reply
 7. […] I-auzi ce face preacinstitul Scripcaru „Zeus“ – interceptări telefonice incendiare […]

  Reply
 8. “Sorine, ai grijă să nu dăm de belea!”, îl avertiza Traian Băsescu pe Blejnar.
  Pai imi pare firesc:
  era datoria Rompetrol (cadorisit lui Patriciu de catre Nastase).
  care Rompetrol voia sa dea doar 54 milioane de euro in locul datoriei de aproape 600 milioane.
  Da' cand un usLAS scri, poti sa inchizi fereastra 🙂
  PS Imi pare firesc sa scrie asa cand cei mai multi care citesc aici CRED orice MINCIUNA! De ce? Pai…

  Reply
  • Am gasit
   "TB: Măi, fiţi atenţi că aici intrăm în altă belea. Cred că e un truc
   SB: Ştiu. Asta e opinia mea
   TB: Da, e un truc. Da 54 de milioane, exact atât cât statul român să nu mai devină majoritar
   SB: Da, aşa este, aşa este. Şi eu am o decizie a consiliului concurenţei din 2005
   TB: Da
   SB: Care spune că o astfel de ipoteză, ca ei să facă o plată parţială, nu va fi luată în calcul. Am vorbit şi cu Bogdan, cu Chiriţoiu, să îmi dea o hârtie în sensul ăsta. Şi să spună că altfel ar fi fost ajutor de stat, atunci în 2004 şi nu aveam voie
   TB: Da
   SB: Ca să îi presăm în direcţia să ne plătească tot. Şi eu vreau să le fac acuma o hârtie prin care să le spunem că le mulţumim pt cele 54 de milioane, dar având în vedere toate consideraţiile astea, cu decizia, cu toată istoria cum a fost.
   TB: Aha
   SB: Le spun că asta este doar o plată parţială şi că le mulţumim şi sperăm, le indicăm conturile şi spunem că până în 30.09.2010 aşteptăm şi celelalte plăţi să ni le plătească. Altfel, şi le bag asta voalată, le spun că altfel ar fi în ajutor de stat şi trebuie să luăm măsurile legale de sancţionare nu mai ştiu ce.
   TB: Mă, sfătuieşte cu jurişii, ca să nu ne trezim că spune păi v-am dat 54 de milioane, deci restul vă dăm acţiuni, dar sunteţi minoritari. Că tot jocul lor ăsta a fost să ne dea ceva, să se delisteze, să îşi facă mărire de capital, să spună da, dar nu mai sunteți majoritari."
   Oare AUTORL este
   1. PORC?
   2. TEMBEL?
   3. VANDUT?
   Din bunavointa, as merge pe varianta 2
   Cei care ati citit, ce ziceti?
   Sursa
   http://www.money.ro/exclusiv–traian-basescu-interceptat-in-dosarul-lui-blejnar_1231280.html

   Reply
 9. “Sorine, ai grijă să nu dăm de belea!”, îl avertiza Traian Băsescu pe Blejnar.
  Pai imi pare firesc:
  era datoria Rompetrol (cadorisit lui Patriciu de catre Nastase).
  care Rompetrol voia sa dea doar 54 milioane de euro in locul datoriei de aproape 600 milioane.
  Da' cand un usLAS scri, poti sa inchizi fereastra 🙂
  PS Imi pare firesc sa scrie asa cand cei mai multi care citesc aici CRED orice MINCIUNA! De ce? Pai…

  Reply
 10. Cea mai recentă stenogramă din dosarul Blejnar constă într-o convorbire telefonică pe care acesta a purtat-o cu preşedintele PDL Timiş, Constantin Ostaficiuc, pentru a hotărî cine urma să fie şef la Direcţia de Finanţe Timiş.

  Din discuţia purtată în iulie 2010 reiese că Ostaficiuc intervenea pe lângă Sorin Blenjar, pe atunci şef al ANAF, ca să se asigure că Gabriela Ionescu obţine funcţia de director adjunct al Finanţelor Publice Timiş.

  Contactat de Evenimentul Zilei, Constantin Ostaficiuc a declarat că îl interesa Direcţia de Finanţe Timiş pentru veniturile pe care putea să le aducă la bugetul de stat.

  „N-o cunosşteam pe Gabriela Ionescu. A fost girată de PSD. O voiam în funcţie (de director-adjunct, n.r.) în probă, trei luni”, a mărturisit el.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.