Aproape 500.000 de lei costă, lunar, gratuitatea elevilor pe RAT Braşov

Aproape 500.000 de lei costă, lunar, gratuitatea elevilor pe RAT Braşov

Programul de acordarea a gratuităţii pe transportul public din municipiul Braşov pentru elevi a ajuns la final. În total, 12.105 elevi vor beneficia de această facilitate acordată de Primăria Braşov, însă mai sunt în curs de evaluare alte 1.275 de cereri, din cele 13.380 depuse. Din numărul total de legitimaţii care au intrat deja în posesia elevilor, 10.809 sunt pe o linie, iar restul pe două linii. Practic, de această facilitate vor beneficia aproximativ 45% dintre elevii înscrişi în cele 37 de unităţi şcolare din municipiul Braşov.

Efortul financiar al Primăriei pentru a asigura gratuitate pe RAT este destul de mare, de 456.075 de lei, bani care vor fi alocaţi ca subvenţie RAT Braşov. Suma poate să varieze însă, de la o lună la alta, în funcţie de creşterea numărului de solicitări ori din cauza diminuării numărului beneficiarilor ca urmare a absenţelor înregistrate la şcoală. Pentru a beneficia de gratuitate elevii nu pot avea nici măcar o singură absenţă nemotivată, facilitatea fiind gândită şi ca o măsură de reducere a abandonului şcolar. „Responsabilitatea aplicării acestui program revine în egală măsură municipalităţii şi conducerii unităţilor de învăţământ. Profesorii trebuie să fie conştienţi că este un efort bugetar pentru sprijinirea învăţământului, iar în cazul în care elevii nu vin la şcoală sau primesc motivări nefondate, bugetele şcolilor respective pot suferi modificări. Fiecare leu cheltuit pentru un copil care nu era îndreptăţit să primească abonament, este un leu mai puţin investit în dotările şi investiţiile din sistemul de învăţământ“, a subliniat George Scripcaru.

  1. In loc sa acordati gratuitate elevilor pe transportul in comun, mai bine ati da gratuitate pensionarilor cu pensii pna la 800 lei, nu sa va bate-ti joc de ei, sa ii umiliti cu 5 taloane lunar, dupa ce au muncit o viata intreaga. Ati marit pretul biletelor ca sa acordati gratuitate elevilor? Elevii au parinti, deci au venituri; elevii au telefoane de ultima generatie si haine de fite, in autobuze stau pe scaune fara sa se deranjeze cand vad o persoana in varsta, iar voi le asigurati gratuitate pe transportul public… DE NECREZUT SI DE NEIMAGINAT !!! din nou SA VA FIE RUSINE CONSILIERI BRASOVENI.

    Reply
    • Adina , nu vreau sa crezi ca sunt rautacios si eu am parintii pensionari si sunt cu o pensie sub 800 dar prefer gratuitatea pentru elevi …tot vorbim de pensionari ca si de o categorie profund defavorizata care la randul lor au beneficiat de locuinte de la stat;de un sistem de rate prin care si-au mobilat casa si si-au imbracat familia totul cu ajutorul statului , astazi masurile trebuie sa fie indreptate spre cei care sunt in intretinerea directa a parintilor ,copii sunt viitorul .

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.