Concert de muzică de cameră la Codlea

Concert de muzică de cameră la Codlea

La Biserica Evanghelică C.A. Codlea va aveal loc miercuri , 17 septembrie, de la ora 18.00, în cadrul „Stagiunii de concerte Codlea 2012“, un concert de muzică de cameră, prezentat de Ansamblul baroc „Transylvania“ din Cluj Napoca.

Ansamblul baroc „Transylvania“ s-a dedicat din 1995 interpretării muzicii baroce, cu precădere celei autohtone. Folosind copii ale unor instrumente din perioada barocă, ansamblul nu omite nici muzica contemporană transilvană, interpretând în primă audiţie absolută lucrări de Hans Peter Türk, Adrian Borza, Dan Voiculescu, Adrian Pop şi Cornel Ţăranu.

Formaţia se poate lăuda cu un plamares care cuprinde cinci CD-uri şi un DVD, transmisii radio, TV şi peste 500 de concerte. In afară de participarea la festivaluri în România, la ceremonii şi recepţii organizate de Preşedinţia României sau misiuni diplomatice, ansamblul a efectuat numeroase turnee in străinătate (Germania, Olanda, Elveţia, Austria, Italia, Belgia, Franţa, Portugalia, Anglia, Ungaria, Republica Moldova).

Toţi membrii ansamblului sunt absolvenţi ai Academiei de Muzică „Gh. Dima“, perfecţionându-se în continuare la studii şi cursuri de măiestrie în străinătate.

Concertul din Codlea este sprijinit de Ambasada Germaniei la Bucuresti, fFarmacia Imunofarm din Codlea și Asociatia Codlenilor din Germania.

Leave a Reply

Your email address will not be published.